29 / 03 / 2024

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.



Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi ‘Afyon Evleri’, turizme kazandırılıyor. 100 evin restore edildiği, 21 evde çalışmaların devam ettiği proje kapsamında toplam 468 tescilli yapı restore edilecek.

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2017 yılında başlattığı çalışmayla Afyonkarahisar Kalesi’nin eteklerindeki Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait 468 tescilli bina aslına uygun restore ediliyor. Proje kapsamında şu ana kadar 100 binanın restorasyonu tamamlanırken, 21 binada ise çalışmalar sürüyor. Restore edilen evlerin bir kısmında vatandaşlar yaşamını sürdürürken, boş olanlar ise iş yeri olarak hizmete sunuldu.

Kültür ve Turizm 11 Müdürü Mehmet Tanır, Afyonkarahisar Kalesi, Sultan Divani Mevlevihanesi ve çivi kullanılmadan kırk direk üzerine yapılan Ulu Cami’yi de içine alan bölgede inceleme yaparak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Tanır, Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapılan evlerin turizme kazandırılacağını, kültürel mirasın yaşatılacağını söyledi.

Adıyaman Altınlı Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

 

Sümela Manastırı ziyaretçilere açılıyor!


Geri Dön