20 / 04 / 2024

Afyon Evleri restorasyon bitti mi

Afyon Evleri restorasyon bitti mi

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Emlak Konut GYO Vadi Evleri 1.Etap için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Vadi Evleri projesinin 1. Etap ihalesinin kazananı belli oldu. Emlak Konut GYO ve Güryapı Restorasyon arasında 725 milyon 61 bin TL'lik sözleşme imzalandı. 

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Tarihi Bolu Solaklar Kaya Evleri yenileniyor!

Bolu'nun Seben ilçesinde, Frigler tarafından MÖ 1200'lü yıllarda inşa edilen Solaklar Kaya Evleri turizme kazandırılıyor. 4 katlı kaya evleri için restorasyon çalışmaları başladı.

Afyon'daki Kültür Evleri restore edilecek!

Birbirinden değerli eserlere sahip çıkmayı gelenek haline getiren Afyonkarahisar Belediyesi, bu kez de Akmescit Mahallesi’nde Kültür Evleri'ni restore edecek.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Gölcük Yalı Evleri'nde restorasyon başladı!

Gölcük Belediyesi´nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkartılıyor.

Gölcük Yalı Evleri'nin restorasyon ihalesi Mayıs'ta!

Gölcük Yalı mahallesindeki Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkan evlerin ardından diğerleri içinde Mayıs ayında ihale yapılacak. İhalenin ardından proje bir yıl içerisinde tamamlanacak.

Bergama Belediyesi restorasyon ödülü aldı!

Bergama Belediyesi, tarihi Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle, "En İyi Restorasyon Uygulaması Ödülü" aldı. Bergama Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte'Kentsel Kültür Varlıkları Projesi' adı altında eski evleri ayağa kaldırıyor

Afyon Merkez Zafer Mahallesi TOKİ Evleri kura!

Afyon Merkez Zafer Mahallesi TOKİ Evleri kura satışları 300 adet konut için yapılacak. Daire fiyatları 87 bin TL'den başlangıç gösteren projede taksitler teslimden sonra ödeniyor.

Afyon Zafer Mahallesi TOKİ Evleri kura çekimi!

Afyon Zafer Mahallesi TOKİ Evleri kura çekimi 27 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek. Dairelerin 2 oda 1 salon olarak tasarlandığı projede 9 bin 700 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

Afyon Merkez Zafer Mahallesi TOKİ Evleri satılık!

Afyon Merkez Zafer Mahallesi TOKİ Evleri satılık daire tipleri 2+1 olarak tasarlandı. Başvuruları T. Halk Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülen projede 283 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

Afyon Evleri restorasyon bitti mi Haberi

Afyon Evleri restorasyon bitti mi

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi ‘Afyon Evleri’, turizme kazandırılıyor. 100 evin restore edildiği, 21 evde çalışmaların devam ettiği proje kapsamında toplam 468 tescilli yapı restore edilecek.

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2017 yılında başlattığı çalışmayla Afyonkarahisar Kalesi’nin eteklerindeki Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait 468 tescilli bina aslına uygun restore ediliyor. Proje kapsamında şu ana kadar 100 binanın restorasyonu tamamlanırken, 21 binada ise çalışmalar sürüyor. Restore edilen evlerin bir kısmında vatandaşlar yaşamını sürdürürken, boş olanlar ise iş yeri olarak hizmete sunuldu.

Kültür ve Turizm 11 Müdürü Mehmet Tanır, Afyonkarahisar Kalesi, Sultan Divani Mevlevihanesi ve çivi kullanılmadan kırk direk üzerine yapılan Ulu Cami’yi de içine alan bölgede inceleme yaparak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Tanır, Selçuklu...