29 / 03 / 2024

Tarihi Afyon Evleri son durum

Tarihi Afyon Evleri son durum

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Tarihi Mersin Evleri yeniden hayata kazandırılacak!

Akdeniz Belediyesi ve Mersin Ticaret Sanayi Odası, sayıları 200’ün altına kadar düştüğünü söyleyen Tarihi Mersin Evleri’nin korunması, bölge yaşamına ve turizmine kazandırılması amacıyla iş birliğinde bulunacak.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Tarihi Ankara evleri restore ediliyor! 

Altındağ Belediyesi, Ankara tarihi için önemli bir bölge olan Hamamarkası’nı turizme kazandırmak için restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik olarak yaptığı çalışmalarla “Eski Bursa”yı ortaya çıkarıyor.

Manisa'daki Dr. Aristi Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında “Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını da tamamlıyor.

Tarihi Bursa Evleri’nin inşaatında sona gelindi!

Osmangazi Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde yeniden hayata geçirilen Tayakadın Mahallesi’ndeki Sivil Mimarlık Örneği Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi.

Manisa Dr. Aristi Evi restore ediliyor!

Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restore çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da yer alan Dr. Aristi Evi'ni de restore ediyor.

Tarihi Afyon Evleri son durum Haberi

Tarihi Afyon Evleri son durum

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi ‘Afyon Evleri’, turizme kazandırılıyor. 100 evin restore edildiği, 21 evde çalışmaların devam ettiği proje kapsamında toplam 468 tescilli yapı restore edilecek.

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2017 yılında başlattığı çalışmayla Afyonkarahisar Kalesi’nin eteklerindeki Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait 468 tescilli bina aslına uygun restore ediliyor. Proje kapsamında şu ana kadar 100 binanın restorasyonu tamamlanırken, 21 binada ise çalışmalar sürüyor. Restore edilen evlerin bir kısmında vatandaşlar yaşamını sürdürürken, boş olanlar ise iş yeri olarak hizmete sunuldu.

Kültür ve Turizm 11 Müdürü Mehmet Tanır, Afyonkarahisar Kalesi, Sultan Divani Mevlevihanesi ve çivi kullanılmadan kırk direk üzerine yapılan Ulu Cami’yi de içine alan bölgede inceleme yaparak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Tanır, Selçuklu...