26 / 04 / 2024

Şehrizar Konakları'na ilişkin 8 iddia TBMM'de!

Şehrizar Konakları'na ilişkin 8 iddia TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yapılan bir konut projesine dair çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı..



Şehrizar Konakları na ilişkin 8 iddia TBMM de!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yapılan bir konut projesine dair çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Tanrıkulu'nun soruları

1- Şehrizar Konakları ile ilgili her türlü reklam, tanıtım, ticari ve hatta site yönetimiyle ilgili bilgilerin 2011 yılından 2016 yılına kadar (halihazırda Bakan olan) bir Bakana iletildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu Bakan kimdir ve Bakanın projeyle ilgili sorumluluk alanı tam olarak nedir?


2- Dönemin Üsküdar Belediye Başkanı’nın, Şehrizar Konakları projesinin sorunsuz olarak hayata geçirilebilmesi için pek çok kolaylık sağladığı iddiaları doğru mudur? Bahse konu Bakanın, başka türlü imtiyazları da Üsküdar Belediye Başkanından talep ettiği iddiası doğru mudur?


3- Sızdırıldığı iddia edilen e-postalarda, Danıştay’ın projeyle ilgili vereceği olumsuz kararın öncede haber alındığı iddia edilmektedir. Bahse konu Bakan ve diğer AKP Hükümeti üyeleri, başka hangi yargı kararlarından, önceden haberdar olmuştur?


4- Adı tecavüz skandalıyla anılan Ensar Vakfı Başkanının, projenin belediye ayağına defalarca müdahil olduğu ve Başkanın bahse konu Bakana ve ailesine danışmanlık hizmeti verdiği iddiası doğru mudur?


5- Mahkeme tarafından defalarca iptal edilen Şehrizar Konakları imar planları nedeniyle ruhsat sorunu yaşandığı ve son olarak 39 villanın ruhsatlarının da iptal edildiği iddiaları göz önünde bulundurulduğunda, gelinen noktada, yeni bir plan yapılmış mıdır? Yapılmamışsa, konaklar halen kaçak durumda mıdır?


6- Üsküdar Belediyesi'nin Şehrizar Konakları için "Plan yapmak için gerekçemiz kalmadı" ifadelerini kullandığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu ifadenin belediye yetkilileri tarafından kullanılması, açık bir kamu suçu işlendiğini göstermemekte midir?


7- Şehrizar Konakları yanında bulunan doğal sit alanı koruluğun projeye dahil edilmesi konusunda Üsküdar Belediyesi'nin sıkıntı çıkarmayacağını ve sorunun çözüleceğini belirttiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, söz konusu alan Üsküdar Belediyesinden ne kadara kiralanmıştır? Belediye ile bu konuda yapılan anlaşma var mıdır? Varsa, içeriği nedir?


8- İstanbul’un en önemli noktalarından biri olan ve kent siluetini bozan bir konut projesiyle ilgili başta İBB ve Üsküdar Belediyesi olmak üzere kamu görevlilerinin yargı kararlarına rağmen ve kamu yararına aykırı bir suça dahil oldukları iddiaları konusunda inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, akıbeti nedir?




Geri Dön