24 / 04 / 2024

Şehzade Korkut Camisi 2021'de açılacak! 

Şehzade Korkut Camisi 2021'de açılacak! 

Restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi 2021 yılında hizmete açılacak. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş camideki çalışmaları inceledi.



AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Atay  Uslu, restorasyon çalışmaları tamamlanmadan önce caminin atıl bir durumda olduğunu hatırlattı. Uslu, caminin restorasyonuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Restorasyon çalışmaları Türkiye'nin her yerinde bilimsel kurullar aracılığıyla yapılıyor. Kurulumuzdaki 7 bilim adamı burayla ilgili bir karar verdi, bu karar da şimdi uygulanıyor. Yapı, bin 500 yılından beri cami olarak kullanılıyor. Burayı cami gibi kullanacağız ancak bizdeki her cami aynı zamanda bir müzedir. Camilere giriş çıkışlar serbesttir. Kim görmek isterse görebilir. Restorasyon çalışmasında yıllara ait tüm kalıntıları yapı izlerinde koruyoruz. Bu yapıdaki orijinal taşların tamamı kullanılıyor. Ondan sonra tamamlama yapılıyor. İnşallah 20 milyon liraya yakın bir ödenekle bu camiyi 2021 yılında hizmete açacağız."


Minareye takılan külahın kamuoyunda tartışıldığını belirten Uslu eserin orjinalinde külahın olduğunu hatırlattı. Yapıya aslına uygun çalışmalar yaptıklarını söyleyen Uslu, "Yapının aslını ortaya koyan Şehzade Korkut'un iradesi neyse bugün onu gerçekleştiriyoruz. Külahla ilgili bizim bir irademiz olamaz. Külahsızlık, yapan mimarın tercihi olsaydı bunu kabul ederdik ama yangının tercihi. Külahı koymasaydık, yangının dediğini yapmış olacaktık. Biz Osmanlı'nın yani atalarımızın tercihlerini yerine getirdik. Yapılan iş tamamen bilimsel." diye konuştu.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş restorasyon çalışmasını başından beri takip ettiklerini söyledi. Taş, çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Yapılan işlerin doğru olduğunu, yapılan çalışmaların yerinde olduğunu gördük. Hiç kimse kafasına göre iş yapmaz. Burada amacına uygun olmayan, gerçek dışı hiçbir işlem yapamazsınız. Yalan ve yanlış eleştirileri yapanlar tarih okusalardı külahın 130 yıl önce yandığını ve yenisinin yapılamadığını bilirlerdi. Minaredeki külahın 130 yıl önce burada olduğunu yapılan çalışmalardan biliyoruz. Külah, aslına uygun bir şekilde minareye yerleştirilmiştir." 

Antalya'daki Kesik Minare'ye külah takıldı!


Geri Dön