29 / 03 / 2024

Şehzadeler'in kalbine imar neşteri!

Şehzadeler'in kalbine imar neşteri!

Şehzadeler Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında Şehzadeler’ e yeni kapalı modern Pazar yeri kazandırılması ile ilgili imar maddesi oy birliği ile kabul edildi



Şehzadeler Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında Şehzadeler’ e yeni kapalı modern Pazar yeri kazandırılması ile ilgili imar maddesi oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen İmar Planları üzerinde uzun ve titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bu çalışmamız ile Şehzadelerimiz’ e modern kapalı bir Pazar yeri kazandırmış olacağız” dedi.


Şehzadeler Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis toplantısı yapıldı. Toplamda 18 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında Şehzadelerin yeniden imarına katkı sağlayacak iki önemli madde oy birliği ile kabul edildi. Eski Askeri Hastane ve CBÜ Yabancı Diller Okulu, İlahiyat Fakültesi ile Tariş depolarının olduğu alanda yapılan imar çalışması ile Şehzadeler’ e yeni bir kapalı modern Pazar yeri, Kaymakamlık binası, Ortaokul binası, Belediye hizmet binaları ve yeni yüksekokul binası kazandırılmış oldu. Yapılan imar çalışmasının üzerinde yaklaşık iki yıldır titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Meclis gündemimizde yer alan konu üzerinde uzun zamandır çalıştığımız, imar plan çalışmaları ile ilgili çalışmamız eski Askeri alanın olduğu yerin ve Tariş depolarının bulunduğu alanların imar durumunu ilgilendiriyor. Bu iki konu üzerinde uzun zamandır çalışıyorduk. Bu yerlere ait olan 1/5000’ lik imar planları Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edildi. Bu imar planlarının yapılması ile birlikte Şehzadelerin kronik sorunlarından biri olan Pazar yeri ile ilgili plan değişikliğini gerçekleştirmiş olacağız. Tariş depolarının karşısındaki 8 bin m²’lik şuan Celal Bayar Üniversitesinin kullandığı alan imar planına Pazar yeri olarak giriyor. Cumartesi günleri Alaybey ’de dere boyunda ve sokak aralarında kurulan pazarı nasip olursa bu arsayı boşalttıktan sonra modern bir Pazar yeri yaparak pazarcılarımızı ve vatandaşlarımızı sokak aralarında ilkel şartlarda pazarcılık hizmeti vermekten ve almaktan kurtarmış olacağız. Buradaki çalışmalar da tamamlandıktan sonra nasip olursa Pazar yerini taşıdıktan sonra mevcut yerdeki dere boyunda çok güzel bir rekreasyon çalışması yaparak o alanı daha güzel bir görünüme kavuşturmuş olacağız. Yine Tariş ve Celal Bayar Üniversitesi arasında düzenleme ortaklık payından çıkan bir bölgede bir ortaokul arsası çıkmış oldu. İlçemizde de büyük ölçüde okul ihtiyacımız var. Bu sayede bu ihtiyacımız da karşılanmış olacak” dedi.


“ASKERİ HASTANE ALANI RESMİ KURUM OLUYOR”

Yapılan İmar çalışması ile Eski Askeri Hastane’nin olduğu alanın resmi kurum alanı olarak belirlendiğini ifade den Başkan Çelik “Uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığımız İmar çalışmamamızda Eski askeri hastanesinin olduğu alanda da büyük bir resmi kurum alanı ve belediyemizin gençlik merkezi, kreş ve sosyal donatı alanları gibi bir kısım hizmetlerinin verile bileceği bir belediye hizmet alanı oluşturduk. Bilindiği gibi yeni Otogar ve ileride otogar yanına yapılacak olan Yüksek Hızlı Tren istasyonu nedeni ile mevut tren garından sonra olan Halil Erdoğan caddesinde ciddi bir sirkülasyon oluşacak. Bu nedenle daha önce gıda çarşısının alt kısmına kadar yapılmış olan yol genişletmesini daha da ileriye taşıyarak istasyona kadar getireceğiz ve bu şekilde de o güzergâhta trafik yoğunluğunu rahatlatmış olacağız. Bizim bu imar planı çalışmalarımız da bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen tüm herkese çok teşekkür ediyorum. Şehzadelerimiz açısından gerçekten de birçok ihtiyaca cevap verecek, birçok kronik problemi çözecek bir hizmeti burada inşallah hep birlikte tamamlamış olacağız. Bu çalışmamız ilçemiz açısından son derece hayırlı bir çalışma olmuş olacak. Yapmış olduğumuz bu çalışma ile Şehzadelerimize, bir Kaymakamlık,  bir defterdarlık, bir belediye hizmet binası, bir ortaokul, ilahiyat fakültesinin bulunduğu bir alan kazandırılmış oluyor. Şehzadelerimiz için hayırlı olsun” dedi. Meclis toplantısı sonrasında Meclis üyelerine Anadolu Ajansı’ nın bastırmış olduğu “Dakika Dakika FETÖ ’nün Darbe Girişimi” adlı kitapçık dağıtıldı. Kitapçıkta Darbeye ilişkin can alıcı fotoğraf karelerinin yer aldığını ifade eden Başkan Çelik, darbenin gelecek nesillere anlatılması adına güzel bir çalışma olduğunu kaydederek tüm Anadolu Ajansı çalışanlarına teşekkür etti.


Hür Işık Gazetesi


Geri Dön