25 / 04 / 2024

Sekapark, Ramazan ayında her akşam binlerce kişiyi ağırlıyor!

Sekapark, Ramazan ayında her akşam binlerce kişiyi ağırlıyor!

Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olarak kent halkını hizmetine sunulan Sekapark, Ramazan ayında her akşam binlerce kişiyi ağırlıyor, çocuklar da Sekapark’taki oyun alanlarında gönüllerince eğleniyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olarak kent halkını hizmetine sunduğu Sekapark, Ramazan ayında her akşam binlerce kişiyi ağırlıyor. Sekapark’ta yer alan lokanta ve kafeler dolup taşarken, vatandaşlar evlerinden getirdikleri iftariyeliklerle güzel bir yaz akşamında oruçlarını açıyor. İftarın ardından aile büyükleri semaverlerde demlenen çaylarını yudumlarken, çocuklar da Sekapark’taki oyun alanlarında gönüllerince eğleniyor.


İFTAR SOFRALARI KURULUYOR


Sıcak yaz aylarında yaşadığımız 11 ayın sultanı Ramazan’da Kocaelililerin favori mekanı her zaman olduğu gibi Sekapark oluyor. Denizin ve yeşilin kucaklaştığı, binbir çeşit bitki ve ağacın yer aldığı Sekapark, akşam serinliğinde iftar yapmak isteyen Kocaelili aileleri ağırlıyor. Evlerinde yaptıkları yemeklerle Sekapark’ın yolunu tutan Kocaelili aileler, bir yandan oruçlarını açarken, bir yandan da kentin farklı kesimlerinden gelenlerle iftar sofralarını paylaşıyor.


KOCAELİLİLERİN FAVORİSİ SEKAPARK


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Körfezi’ni yeşil bir gerdanlıkla donatma yolculuğunun ilk durakları arasında yer alan Sekapark, iki etaptan oluşuyor. Eski SEKA Fabrika alanının değerlendirilmesiyle oluşturulan Sekapark’ta ayrıca kültür evleri, piknik alanları, yürüyüş yolları, iskeleler, seyir tepesi, bisiklet yolları ve spor alanları bulunuyor. Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’yle taçlandırılan Sekapark, Lale Festivali, yağlı güreşler, uçurtma festivali gibi organizasyonların yanı sıra ünlü sanatçıların sahne aldığı konserlere ev sahipliği yapıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön