18 / 04 / 2024

Şeker fiyatlarına yüzde 31 zam! Kilogram fiyatı arttı

Şeker fiyatlarına yüzde 31 zam! Kilogram fiyatı arttı

Şeker fiyatlarına yüzde 31 zam yapıldı. KDV dâhil kilogramı 5,96 Türk lirasından satılan şekerin fiyatı, 7,80 Türk lirasına yükseldi. Raf garanti sistemi kapsamında Türkşeker tarafından perakende sektörüne sağlanan 5 kilogramlık toz şeker fiyatı ise 45 Türk lirasından 55 Türk lirasına yükseldi.



Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker), şeker fiyatlarıyla arz ve skorlara yönelik tartışmalar devam ederken, fiyatlarda yüzde 31 zam kararı aldı. KDV dâhil kilogramı 5,96 Türk lirasından satılan kristal şeker fiyatı, yüzde 31 artarak 7,80 Türk lirasına yükseldi. 

PERAKENDEDE YÜZDE 22 ARTIŞ

Raf garanti sistemi kapsamında perakende sektörüne 5 kilogramlık toz şeker fiyatını 45 Türk lirasından 55 Türk lirasına sağlayan Türkşeker, bu şekilde perakendede bireysel tüketicinin satın aldığı toz şeker fiyatında yüzde 22’lik bir artışa gitmiş oldu.  

Şeker fiyatlarına yüzde 31 zam! Kilogram fiyatı arttı

Raf Fiyat Garanti (RFG) Sistemi kapsamında vatandaşların uygun fiyatla paketli küp şeker ve kristal toz şekere ulaştıran Türkşeker, artan maliyetlere işaret ederek, şeker fiyatında zam yaptığını açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön