26 / 04 / 2024

Türkşeker’den şekere yüzde 8 zam! 1 kilo şeker ne kadar oldu?

Türkşeker’den şekere yüzde 8 zam! 1 kilo şeker ne kadar oldu?

A’dan z’ye zam haberleri gelmeye devam ederken bu kez de bir zam haberi şekerden geldi. Türkşeker, şeker fiyatlarına yüzde 8şeklinde zam yapıldığını açıkladı. İşte detaylar…



Türkşeker, şeker fiyatlarına yüzde 8 oranında zam gerçekleştirdi. Bu şekilde Türkşeker'in 50 kiloluk şeker çuval fiyatı 750 liradan yüzde 8 zam ile birlikte 810 lira seviyesine çıktı. Türkşeker'in kiloluk başına 15 liradan verdiği şekerin fiyatı 16.20 liraya çıktı.  Yeni belirlenen fiyatlara ise KDV dahil değil.

TÜRKŞEKER’İN WEB SİTESİNDE YAYIMLANMADI

Türkşeker'in belirlemiş olduğu bu zam kararı ise kurumun resmi web sitesinde şu an için yayınlanmadı.

BloombergHT'nin aktardığı bilgilere göre; şu an piyasada şekerin çuval fiyatı 1.000 Türk Lirası seyirlerinde ve özel sektör Türkşeker'in açıklamış olduğu fiyattan çok sınırlı bir şekilde ürün tedarik ettiği için de istediği miktar civarında ihtiyacının tamamını karşılayacak şekilde ürün bulamamakta.

TÜRKİYE’NİN GÜNLÜK ŞEKER İHTİYACI 8 BİN TON

Türkiye'nin günlük şeker ihtiyacı ise ortalama olarak 8 bin ton seyirlerinde iken Türkşeker'in piyasaya verebilmiş olduğu günlük miktar yaklaşık 1.000 ton ile sınırlı kalmakta.

Türkşeker'in dağıtım bölgelerine göndermiş olduğu bilgilendirme notunda, "2022-2023 pazarlama senesi şeker satışlarımız 10.10.2022 günü başlayacak olup, ERP sisteminde tanımlanmış olan fiyatlar üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu kapsam bütününde imalatçılara, kapasite raporu ya da resmi kurumlardan alınan evraklar ile satış yapılmaya devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Türkşeker’den şekere yüzde 8 zam! 1 kilo şeker ne kadar oldu?


Geri Dön