29 / 03 / 2024

Şekerbank'tan Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Kredisi!

 Şekerbank'tan Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Kredisi!

Ekokredi isimli ürünü ile binlerce konutun enerji verimliliği yatırımlarını uygun koşullarda finanse eden ilk banka olan Şekerbank, bu alandaki çalışmaları için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 60 milyon dolarlık kaynak sağladı.



Ekokredi isimli ürünü ile binlerce konutun enerji verimliliği yatırımlarını uygun koşullarda finanse eden ve apartman yönetimlerini kredilendiren ilk banka olan Şekerbank, bu alandaki çalışmaları için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 60 milyon dolarlık kaynak sağladı. EBRD’nin 350 milyon dolarlık Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Kredisi (TuREEFF) programı kapsamında ilk kez Şekerbank’a sağlanan kaynakla banka yüzlerce hane, site ve işletmenin ısı yalıtımı, güneş enerjisine geçiş, atık su yönetimi gibi projelerini finanse edecek.


Tabana yayılacak


Şekerbank Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Zeki Önder, sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı alanındaki uluslararası bilinirlikleri sayesinde, bilançolarındaki yabancı kaynağın yüzde 15’ini enerji verimliliği yatırımlarına finansman sağlamak üzere edindiklerinin altını çizdi. Önder, “Şekerbank’ın enerji verimliliğini tabana yayma yönünde yaptığı başarılı çalışmalar uluslararası finans çevrelerinde de ilgiyle karşılanıyor. Bu alanda, AB ülkelerinin kalkınma bankalarının yatırımcı olduğu sürdürülebilir enerji finansmanı amaçlı fonlar ile işbirliği içindeyiz. Bu kapsamda nitelikli daha çok yabancı kaynağın girişini sağlamaya devam ediyoruz” dedi. Önder “TuREEFF programı kapsamında önemli bir kaynaktan yararlanacağız. Şekerbank olarak bu programa katılan ve krediden yararlanan ilk banka olmaktan son derece memnunuz” dedi.


Star 


Geri Dön