29 / 03 / 2024

Sektörde konut kampanyaları yeniden hızlandı!

Sektörde konut kampanyaları yeniden hızlandı!

Konut geliştiricileri, ödemeleri kolaylaştıracak kampanyaları duyurmaya başladı. 600 lira taksitle markalı konut projelerine erişim imkanı sağlayan kampanyalar bile var. Taksit öteleyen kampanyalar da öne çıkıyor.



Yeni projeler için hazırlık yapmak isteyen gayrimenkul geliştiricileri kampanyalara ağırlık verdi. Satış hızını artırmak ve nakit akışını güçlendirmek isteyen firmalar, inşaatı devam eden projelerde ödemeyi kolaylaştıran finansal çözümlerle konut alıcısının karşısına çıktı. Sektörün son kampanya dalgasına beklemeyi tercih eden mevduat sahibinin ilgi gösterdiği dile getirildi. Müteahhitler, parasını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen ve bu nedenle konut alımını öteleyen ciddi sayıda tasarruf sahibi olduğunu belirterek, “Finansal çözümler elinde parası olan kişilerin de ilgisini çekti. Bu müşteri kitlesi mevduatlarını bozmadan ev sahibi olmak istiyor. Bu nedenle de peşinatı düşük, kredi ödemesi ötelenen projeler ilgisini çekiyor” bilgisini verdi.


Emlak Konut’un 50 projesi sizi bekliyor


Emlak Konut GYO da yeni bir kampanya başlattı. Şirket, ödemeyi kolaylaştıran finansal çözümlerle yatırımcının karşısına çıktı. 14 Eylül’de başlayan kampanya kapsamında konut alıcılarına yüzde 5 peşinat ile konut sahibi olma imkânı sağlanıyor. Yüzde 15’lik ödeme ise satıştan 1 yıl sonra gerçekleşiyor. Konut bedelinin kalan yüzde 80’lik kısmı ise anlaşmalı bankalardan çekilecek kredi esasına dayanıyor. Burada da ilk taksit ödemesi 2019’da başlıyor. Yani 300 bin liralık konut alınması durumunda 15 bin lira hemen ödeniyor. Yüzde 15’lik ödemeye denk gelen 45 bin lira 2018’de bir yıl sonra yapılıyor. Geri kalan 240 bin lira için ise kredi ödemeleri 2019’da başlıyor.


ALIMLARI TETİKLİYOR


Emlak Konut GYO, gayrimenkul piyasasındaki bekleme eğilimini kırmak için geçen yıl Ağustos ayında da peşinat tutarı ve faiz oranında indirim sağlayan bir kampanya başlatmış; yıl sonuna kadar devam eden kampanyaya çok sayıda markalı konut üreticisi dahil olmuştu. Şirket, bu yıl Şubat ayında da vadeyi 20 yıla çıkaran ve 0.75-0.85 faiz ile konut edinme imkanı sunan bir kampanya başlatmış, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği bünyesindeki markalı konut üreticileri de kampanyaya katılmıştı. Her iki kampanyaya şirketler de kendi içlerinde ödeme kolaylıklarıyla katılım sağlamıştı.


Sektörde konut kampanyaları yeniden hızlandı!


Konuta erişim kolaylaştı


Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, kampanyanın konut sahibi olmak, yatırımda bulunmak isteyen vatandaşlar için ciddi bir kolaylık sağlayacağını söyledi. Kurum, “Kampanyaya 50 projemiz de dahil. Satıştaki en düşük metrekare fiyatı 2 bin 800 lira. Daire alanlar en az yüzde 15-20 avantajlı olacak. Gayrimenkul fiyatları şu an çok düşük seviyelerde. Bu anlamda kampanya yatırımcılar için ciddi bir fırsat” bilgisini verdi.


Sektörde konut kampanyaları yeniden hızlandı!


Sur Yapı konutların %15’ini sattı


Sur Yapı başlattığı ‘Mutlu Evler Türkiye’ kampanyasıyla teslime kadar kredi taksitlerini 600 lira yaptı. Kampanyada öncelikle liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim uygulanıyor ve indirimli fiyat üzerinden yüzde 15 peşinat alınıyor. Sonrasında ise 120 ay 0.55 vade ile teslime kadar 600 liradan başlayan taksitlerle ödeme yapılıyor. Kalan tutar ise beş vade farksız ödeme ile kapatılıyor. Taksit sayısını azaltmak isteyenler için 60 ay 0 faiz imkânı da kampanya kapsamında sunuluyor. Ayrıca kampanya kapsamında tamamı peşin ödemelerde yüzde 10+yüzde 15 indirim uygulanıyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 11 projede 300 daire için başlattıkları kampanyaya ilginin yoğun olduğunu söyledi. Elmas, “Kampanya konut yatırımcısını harekete geçirdi. 5 günde satışa çıkardığımız konutların yüzde 15’ini sattık” dedi.


Sektörde konut kampanyaları yeniden hızlandı!


Güçlü etki sürüyor


Satışlarda senet kullanım oranı yüzde 44 oldu. Stok erime hızı da yüzde 3.1 olarak gerçekleşti. Rakamları değerlendiren GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Markalı konut projelerinden konut satın alan tüketiciler, önceki aylarda olduğu gibi Ağustos ayında da, peşinat, senet ve banka kredisi seçeneklerinden en fazla senet kullanımını tercih etti. Ağustos’ta peşinatın yüzde 22, banka kredisinin yüzde 32, senet kullanımının ise 6 puan gerilemesine rağmen yüzde 44 oranında gerçekleşmesi, proje geliştiricilerin hayata geçirdiği ödeme seçenekleri ve kampanyaların etkisinin halen sürdüğünü gösteriyor” dedi.


Sektörde konut kampanyaları yeniden hızlandı!


Şimdi al 2019’da öde


Tahincioğlu Emlak Konut kampanyasına Nidapark Kayaşehir ve Nidapark Küçükyalı projeleriyle katıldı. Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Şirket olarak ev sahibi olmak isteyenlere cazip avantajlar sunmayı hedefliyoruz. Sektör olarak böyle güçlü birlikteliklerin ülkemizin kalkınmasına önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz. Kampanyadan yararlanmak isteyenler evi alırken kazanacak” dedi.


Sektörde konut kampanyaları yeniden hızlandı!


Türk Lirası’na güven var


Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, Emlak Konut GYO güvencesiyle Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirilen Büyükyalı Denizkapı etabının kampanyaya dahil olduğunu söyledi. Keresteci, “Büyük-yalı’da, farklı bütçelere yönelik birçok alternatif sunuyoruz. Bu nedenle metrekare fiyatları her etaba göre farklılık gösteriyor. Büyükyalı’da fiyatları, rekabetten farklı olarak, ilk günden bu yana Türk Lirası olarak belirledik. TL'ye güveniyoruz" şeklinde konuştu.



Yeni Şafak / Emine Açar 


Geri Dön