29 / 03 / 2024

Beymen, yeni mağazasını Erbil'de açacak!

 Beymen, yeni mağazasını Erbil'de açacak!

Türk inşaatçıların yoğun olduğu bölgeye Koç Grubu'nun ardından Boyner de Beymen markası ile girdi. Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, Erbil'deki yeni mağaza için: Genişlemek istediğimiz doğru bir yatırım



Geleceğin Dubai'si olmaya aday Erbil'de Türk şirketleri de yatırımlarını hızla artırıyor. Türkiye'de lüks perakende sektörünün önde gelen firması Beymen de üst gelir grubuna hitap etmek için Erbil'de mağaza açtı. Yurtdışı yatırımları arasında Erbil'in ilk sıralarda yer aldığını belirten Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı yeni mağaza için, 'Genişleme isteyeceğimiz doğru bir açılım' tanımını yaptı. Elegan Grup ortaklığı ile açılan mağaza, Koç Grubu'nun Erbil'deki açtığı Divan Oteli'nin içinde faaliyet gösteriyor.


Irak'ın petrol gelirlerinin yüzde 17'sini alan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil, yıllarca süren savaşın yıkımlarını onarmaya çalışıyor. Ekonomik gelişme potansiyelini fark eden uluslararası şirketlerin akın ettiği bölgede Türk şirketleri de oldukça aktif. Başta inşaat ve inşaatın yan kolları ile enerji olmak üzere tekstil, gıda ve hizmet sektöründe önemli yatırımları bulunuyor. Petrolden dolayı bölgeye çok fazla yabancı yatırımcı geldiğini hatırlatan Çapçı, "Önümüzdeki yıllarda gelen yatırımlarla birlikte 70 bin kişinin bölgeye yerleşmesi bekleniyor. Burada arz imkanı çok az, bu yüzden sunulan her şey kabul görüyor." değerlendirmesini yaptı. Daha ilk günden yoğun bir taleple karşılaştıklarını dile getiren Çapçı, kısa süre içinde bazı marka ve ürünlere yeni sevkiyatların bile yapıldığını söyledi. Müşterilerinin yüzde 20'sinin otel müşterileri yani dışarıdan gelen yatırımcı ya da turistler olduğunu belirten Çapçı, "Türkiye'deki birçok müşterimizle burada karşılaşıyoruz. Şehirde hemen herkes İstinye Park ve Cevahir'i biliyor. Beymen Erbil'in de rakibi İstinye Park'taki Beymen mağazamız." dedi. Güven ortamından dolayı Süleymaniye ve Bağdat'tan da şehre gelenler olduğunu belirten Çapçı, bölgesel turizmden de faydalanmayı planladıklarını ifade etti.


Bölgedeki üst gelir grubu lüks tüketimi seviyor fakat göz önünde harcama yapmaktan hoşlanmıyor. Çapçı, bu yüzden mağazanın VIP hizmetinin de oldukça ilgi gördüğünü belirtti. Faaliyete erkek ürün ağırlıklı başlayan mağaza, ortamı tanıdıkça kadınlar için ürünleri çeşitlendirecek. En çok talep edilen ürünün ayakkabı olduğunu dile getiren Beymen Genel Müdürü Çapçı, bunun sebebini Erbil'de kaliteli ayakkabı arzının düşük olmasına bağlıyor ve ekliyor: "'Burası daha gelişme aşamasında, rekabet yok.' diyerek standartları ortalamada tutalım, demedik. Her şeyin en iyisini yapmaya çalıştık.


Zaman


Geri Dön