27 / 04 / 2024

Soyak Enerji 1 milyar dolarlık jeotermal yatırım yapacak!

 Soyak Enerji 1 milyar dolarlık jeotermal yatırım yapacak!

Soyak Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yeşim M. Şişli, "Bizler yerli ve yenilenebilir kaynakları kullanarak elektrik üretmenin hem ülkemiz hem de firmamız açısından en uygun çözüm olduğunu düşünüyoruz" dedi



Bileşim.com.tr'den açıklamalarda bulunan Kerem Kurulun sorularını cevaplandıran Yeşim M. Şişli, enerjiye ilişkin sektörlerin ve faaliyetlerin sera gazı salınımındaki paylarının yüksek olduğunu kaydetti.Şişli,"Bu çerçevede öncelikli yatırım alanlarımız olarak belirlenmiş olan hidroelektrik, rüzgar ve jeotermal alanlarında orta vadede 1 milyar dolar seviyesinde yatırım yapmayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.


Piyasada aktif olacağız


Yeşim M. Şişli "Soyak Enerjide elektrik üretim ve elektrik ticareti ve risk yönetimini global metodolojiler ve bilgi sistemleri vasıtasıyla elektrik piyasalarının sunduğu ve gelecekte sunacağı tüm fırsatları değerlendirmeyi öngörüyor" dedi.

Soyak Enerji olarak üretim portföyünü belirlerken hidroelektrik kapasitenin kullanımına ağırlık vererek, rüzgar, jeotermal, güneş vb. yenilenebilir kaynaklarla da çeşitlilik sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Şişli, "Portföy Yönetimi Dengeleme Stratejisi'yle, yenilenebilir enerjiyi bir bütün olarak görüp, fiziksel ve finansal optimizasyon için öncelikli olarak HES, RES ve jeotermal projelerini sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.


Şişli, Türkiye ekonomisine katkılarım enerji sektöründeki yatırımlarıyla sürdüren Soyak Holding, hidroelektrik, jeotermal ve rüzgar enerjisi santrallariyle önemli bir güç seviyesini planladığım kaydetti.


Bürokrasinin netlesmesi yatırımların devamlılığı için kritik önem taşıyor


Yenilenebilir enerji üretim tesisi kurulması için gerekli prosedür ve gerekli izinlerin alınmasındaki bürokrasiye de değinen Şişli, "Bu sürecin yenilenebilir enerji kaynaklan bazında farklılaş ması ve özellikle yeni proje başvurularının nasıl kabul edileceği, kimlerin lisanslanacağına nasıl karar verileceği, yatırımların nasıl takip edileceği gibi konuların netleşerek mev-zuatta yer alması; yatırımların devamlılığı için kritik önem taşıyor" diye konuştu.


Sözcü





Geri Dön