27 / 04 / 2024

Selçuklu Kongre Merkezi açıldı!

Selçuklu Kongre Merkezi açıldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından dizayn edilen Selçuklu Kongre Merkezi (SKM), Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. SKM çok amaçlı etkinliklere ev sahipliği yapacak. 



Konyalıların yanı sıra şehri ziyaret edenler için de yeni buluşma ve cazibe merkezi olacak SKM, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hayata geçiriliyor. 

 

Selçuklu Kültür Merkezi, Konya Selçuk Belediyesi için tasarlandı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ev sahipliği yaptığı törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 


Çok amaçlı etkinlik alanlarıyla dikkat çekecek Selçuklu Kongre Merkezi şehri ziyaret edenler için de doğal ev sahibi olacak. Selçuklu Kongre Merkezi; çok-balkonlu bir kongre salonu, açık, yarı-açık ve kapalı fuaye mekanları, tiyatro salonuna sahip.

 

Selçuklu Kongre Merkezi açıldı!


“Çağdaş mimarlığın Konya’daki öncülerinden olacak”

 

Selçuklu Kongre Merkezi açıldı!

 

Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Gürsel, ‘İnsanlık tarihinin ilk yerleşimlerinden biri olan ve farklı medeniyetlerin izlerini barındıran Konya’nın bugünkü kentsel dokusu, Anadolu Selçukluları dönemine kadar uzanan tarihi zenginlikleri barındırıyor” dedi. Gürsel, “Mevlana gibi birçok değerli düşün ve kültür hazinesinin izlerini zamanımıza taşıyan özellikleriyle Konya, çağdaş gelişimini ve kültür merkezi olma özelliğini bugün de sürdürüyor. Kentin kültürel değerleriyle bütünleşen, sosyal rastlaşmalar ile bir araya gelmeye verilen önemi vurgulayan, toplumun sanatsal ve kültürel yaşantısını, mirasını simgeleyen bir kimlik taşıması hedeflenen bu yapı, çağdaş mimarlığın Konya şehrindeki öncülerinden olacaktır” diye konuştu. 

 

“SKM kentin gündelik temposuyla bütünleşecek”

 

Selçuklu Kongre Merkezi açıldı!

Günümüzde, kilitli kapıları sadece aktiviteler olduğunda açılan bu tür toplantı ve gösteri merkezleri kapalı kutular olarak kapasitelerinin altında hizmet verdiğini kaydeden Murat Tabanlıoğlu şöyle konuştu: “Ana işlevleri dışında
birçok ikincil işlevi barındıran yan mekânlarıyla Kültür Merkezi günün her saatinde ve tüm yıl boyunca kentlinin kullanımına açık olmalı. Binayı çevreleyen meydanlardan itibaren, SKM, her katta tüm mekanları birleştiren lobileriyle, atölyeler, sergi alanları, lokanta ve kafe gibi mekânlarıyla, kamusal alanın doğal uzantısı olarak kentin gündelik temposuyla buluşacak. Teraslarla elde edilen açık hava alanlarıyla birlikte, yapının mimari organizasyonu tüm mekânların ortak kullanımına açık fuayelerin bir bölümünün yarı açık olmasını sağlıyor.  Bir kentsel buluşma meydanı olarak, binanın çevresi, açık hava sergilerine ve aktivitelerin gerçekleşmesine olanak tanıyacak şekilde tasarlandı.” 
 


Geri Dön