28 / 03 / 2024

Selenium Twins'e yapılacak hastane pompaya takıldı

Selenium Twins'e yapılacak hastane pompaya takıldı

Selenium Twins projesine Türkiye'nin en lüks hastanesini yapmaya hazırlanan Acıbadem Grubu'na bir benzinlik rötar yaptırdı



Rahmi Koç ve Şevket Sabancı gibi isimlerin de daire aldığı Beşiktaş'taki Selenium Twins projesine Türkiye'nin en lüks hastanesini yapmaya hazırlanan Acıbadem Grubu'na bir benzinlik rötar yaptırdı. Grup, her ay 300 bin dolar kira ödediği hastaneyi açamıyor

Türkiye'nin en lüks hastane projelerinden olan Acıbadem Grubu'nun Fulya Hastanesi pompaya takıldı. Beşiktaş Spor Kulübü'nün Fulya'daki Süleyman Seba Kompleksi içinde yer alan hastanenin işletmesini 25 yıllığına devralan Acıbadem Grubu, 20 katlı bina için aylık 300 bin dolara kira için anlaşmıştı. Hastane ekipmanları da dahil hastaneye yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırım yapan Acıbadem Grubu, 2010 ocak ayında açılması beklenen hastaneyi birkaç adım uzaklıktaki benzin istasyonu nedeniyle açamıyor.

15 YILI DAHA VAR
Acıbadem Grubu'nun bir türlü hizmete giremeyen hastane için 8 aydır aylık ortalama 2.4 milyon dolar ödeme yaptığı belirtiliyor. Sorunun bir türlü çözülememesi ve uzaması hem Beşiktaş Spor Kulübü yöneticilerini hem de Acıbadem Grubu'nu sıkıntıya sokmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın belirttiği standartlara göre, benzin istasyonunun yasal olarak hastanenin en az 50 metre uzaklığında olması gerekiyor. Bu da istasyonun yıkılması veya taşınması anlamına geliyor. Fulya Petrolcülük'ün sahibi Ferhat Kalsım, Beşiktaş Spor Kulubü yönetimi ile yaptıkları kira kontratının 15 yıl sonra yani 2025'de dolacağını belirtti. Benzin istasyonu ile Beşiktaş'ın efsanevi başkanı Süleyman Seba zamanında imzalanan protokolde, tek taraflı fesih durumunda kulübün ciddi tazminat ödeyeceği maddesi yer alıyor. "Buraya 15 yıl önce geldik" diyen Kalsım, "Bu projenin imarının çıkmasına ben ön ayak oldum. Beşiktaş hastane projesinde ciddi zarara uğradı. Bizim 15 yılımız daha var. Biz faaliyetteyken, bu inşaat başladı ve o zaman bile istasyon yıkılmadı" şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM BEKLİYOR
Kalsım, kendilerine istasyonu taşımaları için birçok teklifte bulunulduğunu belirterek, "Ancak şu an için herhangi bir çözüm noktasında uzlaşmış durumda değiliz" diye konuştu. Kalsım, hukuksal mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek, Beşiktaş Spor Kulübü'nden de verdiği sözlere uymasını beklediklerini ifade etti.

Projeden büyük gelir bekliyor
11 Şubat 2009'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı görkemli bir törenle açılan Beşiktaş Süleyman Seba Projesi kulüp yönetimi için hem prestij hem de gelir anlamı taşıyordu. Toplamda 160.000 metrekarenin üzerinde olan projede BJK yönetiminin hedeflediği yıllık kira geliri ise 10 milyon TL olarak belirtiliyor. Bu gelirin 4 milyon dolarına yakın kısmını ise Acıbadem Fulya Hastanesi tek başına oluşturuyor.

'SORUMLULUK BEŞİKTAŞ YÖNETİMİNDE'
Hastane ile benzin istasyonu arasındaki yaşanan sorunu doğrulayan Aşçıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, sorunun Acıbadem ile Beşiktaş yönetimi arasında yaşandığını söyledi. Aşçıoğlu, "Ben yatırımı tamamladım. Konunun muhatabı orayı kiralayan Beşiktaş yönetimidir" dedi.
Sabah/Metin Can


Geri Dön