29 / 03 / 2024

Selin Kök: Zorlu Center'da güvenlik yetersiz!

Selin Kök: Zorlu Center'da güvenlik yetersiz!

Sözcü Gazetesi'nden Selin Kök'ün haberine göre; Zorlu Center... İstanbul'un bu yeni Alışveriş Merkezi'ne her gün binlerce kişi gidiyor. Ama ne içeride, ne otoparkta kontrol var. Bir saldırganı fark edecek kimse yok...



İstanbul'un rezidans zincirine geçtiğimiz 10 Ekim'de bir yenisi eklendi: Zorlu Center... Zorlu Holding'in, 2007 yılında Zincirlikuyu'da 800 milyon dolara satın aldığı arsada 6 senede yükseldi. Marmara Denizi manzaralı bu proje, içindeki AVM dahil, toplam 2.5 milyar dolara mal oldu. 


Mağaza için yarış! 

Zorlu AVM'de 200'e yakın mağaza için dünyanın ve Türkiye'nin seçkin markaları birbiriyle yarıştı. Bu gözde AVM'yi, açılışın ardından her gün binlerce kişi ziyaret eder oldu. 

Ancak bu yoğunluğun arasında büyük bir ihmal dikkat çekti. Milyarlarca dolar harcanan projenin AVM bölümünde, güvenliğin yok denecek kadar az olduğu göze çarptı.


LPG kontrolü yok 

AVM'nin kapılarında ne XRAY cihazı, ne geleni kontrol eden güvenlik görevlisi, ne de dedektör bulunuyor. Tüm otoparklarda zorunlu tutulan LPG'li araç ve bagaj kontrolü de yapılmıyor. Başımızdan tarifsiz acılarla dolu onca olay geçmişken bu ihmal sonrası akıllara şunlar geliyor: "Böylesine güvenlik zafiyeti nelere mal olur? 

Çantasında silah ya da park ettiği aracmda patlayıcı olan bir kişi Zorlu Center'a girse ne olur? Canımız Allah'a emanet." 


Çanta aranmıyor 

Valiz kadar büyük olan çanta ve torbayı bile arayan kimse olmuyor. 


Elini kolunu sallaya sallaya giriyorlar

Metro ve metrobüsten de ulaşımı olan Zorlu Center'a girmek çok kolay. Güvenlik kontrolünün çok zayıf kaldığı AVM'de, elini kolunu sallaya sallaya içeri girilebiliyor. Bu ihmal vatandaşı korkutuyor. 


Selin Kök/Sözcü Gazetesi


Geri Dön