29 / 03 / 2024

Sema Hastanesi üniversite oldu

Sema Hastanesi üniversite oldu

Özel Sema Hastanesi, Fatih Üniversitesi ile stratejik bir ortaklık gerçekleştirerek Üniversite Hastanesi oluyor




Özel Sema Hastanesi, Fatih Üniversitesi ile stratejik bir ortaklık gerçekleştirerek Üniversite Hastanesi oluyor. Sağlık Turizmi için önemli yatırımları olan ve Hollanda'daki çeşitli kurumlarla ortaklıkları bulunan Sema Hastanesi, 2010'a kadar AB üyesi ülkelerden 5 bin hasta ve 15 milyon avro döviz girişini hedefliyor. Ayrıca hastane, sağlık sektöründe dünyaca kabul edilen JCI Kalite Belgesini yüzde 100'e yakın derece ile almaya hak kazandı. Sema Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Durmaz, "Kurumsal yapısını güçlendiren hastanemiz çalışmalarını akademik bir boyuta taşıyarak daha üst düzeyde sağlık hizmeti sunma yolunda üniversite hastanesi olma kararı almıştır” dedi.
Yenişafak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Uluslararası belge aldı, 5 bin Avrupalıya şifa dağıtacak  
 Özel Sema Hastanesi, uluslararası akredite belgesi olan Joint Commission International'ı (JCI) almaya hak kazandı. Kuruluşun toplam 1.200 kriterini yerine getirerek, belgeyi yüzde 100'e yakın derece ile alan hastane, Türkiye'de bu belgeyi almaya hak kazanan 30 hastane arasında en yüksek dereceye ulaştı.  
 
Kalitesini belgeleyen hastane, geçen yıl 30 milyon doları bulan cirosunu bu yıl 40 milyona çıkarmayı hedefliyor. Bu kapsamda sağlık turizmine odaklanan Sema, 2010 yılına kadar çoğunluğu Avrupa'dan 5 bin hasta getirip tedavilerinden 15 milyon Euro kazanmayı planlıyor.

Maltepe Dragos'taki hastane binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan İşletme Müdürü Sedat Erten, Türkiye'de uluslararası akredite belgesi JCI'yı en yüksek derece ile alan hastane olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. "Yetkililer incelemeye geldiğinde 1.200 kriterin sadece 24'ünü geliştirmemizi istedi. Diğer tüm kriterler uygundu. Bu bizim için çok önemli bir gurur vesilesi." ifadelerini kullanan Erten, yeni hedeflerinin sağlık turizmi olduğunu aktardı. Dünyada yeni ve popüler bir konu olan sağlık turizminden Türkiye'nin yeterince faydalanamadığını belirten Erten, "50 milyar dolarlık sağlık turizmi pastasından gerekli payı alamıyoruz. Dünyanın değişik ülkeleri bu konuda Tayland ve Hindistan gibi Uzakdoğu ülkelerini tercih ediyor. Oysa ülkemiz hem ekonomik hem de sağlık yatırımları açısından bu kesime hitap edebilecek düzeydedir." şeklinde konuştu. Sağlık turizmi atağına geçen yıl Hollanda ile başladıklarını dile getiren Sema Hastanesi yöneticisi, yeni hedef bölgelerini; İsviçre, Almanya, Belçika gibi gelişmiş Avrupa ülkeleri, Balkan ülkeleri; Tunus, Mısır, Fas gibi Kuzey Afrika ülkeleri ile Orta Asya, Rusya, Ortadoğu ülkeleri olarak açıkladı. Geçen yıl Hollanda'da yaşayan 2 bin hasta ve diğer ülkelerden gelen bin hastayla toplam 2,5 milyon Euro ciro yapan hastane, 2010'a kadar sağlık turizminden 5 bin hasta ile 15 milyon Euro hedefliyor. Hastaneye yurtdışından daha çok diş, plastik cerrahi, kalp damar cerrahisi, göz, kardiyoloji ve psikiyatri dallarında başvuru oluyor.

SEMA, ÜNİVERSİTE HASTANESİ OLUYOR
Öte yandan Sema Hastenesi, Fatih Üniversitesi ile stratejik ortaklık gerçekleştirerek, üniversite hastanesine dönüşüyor. YÖK ile görüşmelerde sona yaklaşan hastane, 2009-2010 eğitim yılında Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) göre asistan almayı planlıyor. Sema Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Durmaz, "Yönetim kurulu olarak üniversite hastanesi olma konusunda çalışmalarımız devam ediyor, bu süreci tamamladığımız zaman hem nitelikli üst seviyede sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz hem de eğitimli personel ihtiyacına bir nebze de olsa cevap vermiş olabileceğiz." diye konuştu. Kurumsal yapısını güçlendiren Sema Hastanesi'nin çalışmalarını akademik bir boyuta taşıdıklarını aktaran Durmaz, şöyle konuştu: "Sema Hastanesi şimdilik yeni bir üniversite kurmak yerine, mevcut bir üniversitenin tıp fakültesinin uygulama ve araştırma merkezi olarak akademik hayata adım atacaktır." 17 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulu 218 yatak kapasiteli Sema Hastanesi, 2006'dan bu yana sağlık hizmeti veriyor. Krize rağmen, yatırımlara devam eden hastane ilk etapta İstanbul Avrupa Yakası'nda ve Anadolu'da büyük şehirlerde hastaneler kurarak sağlık sektöründe yatırımlarına devam etmeyi planlıyor.  
Çağlar AVCI/Zaman


Geri Dön