16 / 04 / 2024

Semih Esen: Konyaaltı’nda 40 yıllık imar hataları var!

Semih Esen: Konyaaltı’nda 40 yıllık imar hataları var!

30-40 yıl öncesinden gelen imar problemlerinin devam ettiğini söyleyen Millet İttifakı’nın Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Semih Esen Konyaaltı’nda imar bekleyen mahallelere imar gelmesini sağlayacaklarını ifade etti.



Millet İttifakı’nın Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Semih Esen, çalışmalarına  İYİ Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Serap Kaya, İYİ Parti İlçe yöneticileri, CHP Konyaaltı İlçe yöneticileri, Kadın Kolları, meclis üyesi adayları ve CHP Konyaaltı Gençlik Kollarıyla birlikte devam ediyor. 

Antalya Ekspres Gazetesi'nde yer alan habere göre, seçim ziyaretleri sırasında konuşan Esen,  Akdeniz Üniversitesi öğrencilerini bölgeye çekecek projeler yaparak esnafın ve mahallelerin canlanmasını sağlayacaklarını söyledi. 

Esnafın sorunlarını dinleyen Esen, yapacakları projelerde Konyaaltı’nın tarihi ve doğal yapısına bozmadan, aynı zamanda binlerce insanın ziyaret edeceği tesisler inşa edeceklerini söyledi. Esen, “Konyaaltı’nı 7/24 canlı kılacak çalışmalarımız olacak” diye konuştu. Mahallelerindeki eksikleri paylaşan esnaf, bölgenin canlandırılması konusunda Esen’e tam destek verdiklerini söylediler. 

40 YILLIK İMAR HATALARI VAR

30-40 yıl öncesinden gelen imar problemlerinin devam ettiğini belirten Esen, bu problemleri aşacaklarını ve Konyaaltı’nda imar bekleyen mahallelere imar gelmesini sağlayacaklarının altını çizdi. Yıllar öncesinden gelen sorun nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu dile getiren Esen, “Bu sorun 30-40 yıl öncesinden gelen bir imar hatası. Bu imar problemini Sayın Muhittin Başkan da kucağında buldu. Şimdi biz de bulacağız. Ancak bu sorunu çözeceğiz. Bunun için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız nereye başvurmamız gerekiyorsa başvuracağız. Gerekirse bölge halkını alıp beraber meclisin veya ilgili bakanlığın kapısına dayanacağız. Bir şekilde bu sorunu çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

ESNAF VE HALKIN ZAM ŞİKAYETİ

Pazar yerine ziyarette bulunan Esen’e sorunlarını aktaran esnaf ve halk zamlardan şikayetçi oldu. Alım güçlerinin düştüğünü bunun yanında her şeyin aşırı pahalı olmasından dert yanan esnaf, “Pazardaki meyve ve sebze fiyatı markette satılandan daha pahalı oldu, insanlar nasıl gelip alsın ya da biz nasıl para kazanalım” diye konuştu. Esnafa, hiçbir zaman umutsuz olunmaması gerektiğini belirten Esen, “Bu gidişata dur diyeceğiz. Biz sizden siz bizden güç alarak tüm bu sıkıntılara son vereceğiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Ve bu geminin batmasını el birliğiyle engelleyeceğiz. Batırmaya çalışanlara rağmen buna izin vermeyeceğiz” cevabını verdi.
 


Geri Dön