16 / 04 / 2024

Şener Üşümezsoy: İstanbul'da 7 büyüklüğünde bir deprem beklemiyoruz!

 Şener Üşümezsoy: İstanbul'da 7 büyüklüğünde bir deprem beklemiyoruz!

İstanbul'da art arda gerçekleşen depremler, büyük İstanbul depreminin ne zaman gerçekleşeceğine dair tartışmaları güçlendirdi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul depremi hakkında önemli açıklamalarda bulundu:"İstanbul'da 7 büyüklüğünde bir deprem beklemiyoruz”…



İstanbul'da ard arda gerçekleşen depremler, büyük İstanbul depreminin ne zaman gerçekleşeceğine dair tartışmaları güçlendirdi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul depremi hakkında önemli açıklamalarda bulundu:"İstanbul'da 7 büyüklüğünde bir deprem beklemiyoruz”…

Fay hatlarının tek bir uzunlukta olmadığını ileten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, net bir şekilde İstanbul’da gerçekleşmesi ileri sürülen depremlerin, büyük depremin habercisi olmadığını ifade etti. Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Üşümezsoy, deprem olacağını iddia eden uzmanlarının açıklamalarına aksi bir yorum ile 8 şiddetinde bir depremin İstanbul'da beklenmediğininin altını çizdi.

Halkı yanlış yönlendiriyorlar

Üşümezsoy, İstanbul depremi hakkında yapılan birçok haberin aslını yansıtmadığı, halkı panik haline soktuklarını ifadelerini kullandı. Deprem sonrası, büyük İstanbul depremi hakkında yapılan yorumların büyük bir bölümünün bilimsel açıdan uygun olmadığını da ifadelerinde belirtti. 

Üşümezsoy, "1999 depreminden sonra '8.1 şiddetinde deprem olacak' dediler. Birçok deprem uzmanı halkı yanlış yönlendirdi. Bugün halen hiçbir özeleştiri yapmadan ekranlarda boy gösteriyorlar" dedi.

Büyük depremin öncüsü değil

İstanbul’da gerçekleşen ard arda depremlerin, beklenen büyük deprem için bir sinyal olmadığını ifade eden Üşümezsoy, “Tuzla'dan, Çekmece'ye kadar olan 'Adalar fayı' normal bir faydır. Bu fayı, Kuzey Anadolu fayı diyerek toplumu yıllarca paniklettiler" diye iletti. 

İstanbul’da çok büyük bir depremin gerçekleşmeyeceğininin altını çizen Üşümezsoy, "Silivri çukurunda daha büyük bir deprem olmaz. Kumburgaz'a doğru giderse bu 6.5'lere neden olabilir. Bu depremin artçıları 5 şiddetinde olur” şeklinde konuştu.

Marmara'nın en son deprem haritası! 

5.8'lik depremin ardından Japonlar anlattı!


Geri Dön