18 / 04 / 2024

Serdar Akdoğan: Binlerce ev yapılması Kuşadası'nı bitirir

Serdar Akdoğan: Binlerce ev yapılması Kuşadası'nı bitirir

Serdar Akdoğan, ilçede resmi kayıtlara göre satılık 12 bin konut bulunduğunu belirtti



Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, ilçede resmi kayıtlara göre satılık 12 bin konut bulunduğunu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 1 milyon 250 bin metre kare araziyi konut yapılması amacıyla satışa çıkarmasını doğru bulmadıklarını bildirdi.

Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ'nin bu kararına karşı ortak mücadele yürütülmesi amacıyla Mimar Odası Kuşadası Temsilciliğinin çağrısıyla Kuşadası Ticaret Odası'nda, Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Temsilciliği, Mimarlar Odası Temsilciliği, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Lions Kulübü, Kuşadası Gazeteciler Birliği, Kuşadası Turizm Derneği ve Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) gibi sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle ortak bir platform kurulmasını kararlaştırdıklarını belirtti.

Kuşadası Belediyesi Meclisi'nin AK Parti, CHP ve DSP'li Belediye Meclis üyelerinin de daha önce bu karara karşı ortak hareket etmek için bir komisyon kurduğunu hatırlatan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Resmi kayıtlara göre satılık 12 bin konut bulunan Kuşadası'na binlerce yeni konut yapılması kenti tamamen bitirir. TOKİ'nin Kuşadası Kalafat Dağı bölgesindeki 1 milyon 250 bin metre kare arazisini konut yapılması amacıyla satışa çıkarmasını doğru bulmuyoruz. TOKİ'nin kararının tamamen ranta dayalı bir karar olarak görüyoruz. TOKİ, Kuşadası'nda yaşayanları aradan çıkartarak bir çalışma yapıyor. İlçe halkı, tüm siyasi partileri ve sivil toplum örgütleri bu karara karşıdır. Bu projenin yeniden gözden geçirilmesini, iptal edilmesini talep ediyoruz."
A.A


Geri Dön