19 / 04 / 2024

Serdar İnan, çılgın projenin maliyetine '11 milyar dolar' dedi!

Serdar İnan, çılgın projenin maliyetine '11 milyar dolar' dedi!

Kanal İstanbul projesi için daha önce 30 milyar dolar aktarabileceğini söyleyen İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, şimdi de Kanal İstanbulun maliyetini çıkardı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Kanal İstanbul projesi için daha önce 30 milyar dolar aktarabileceğini söyleyen İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, şimdi de Kanal İstanbulun maliyetini çıkardı. Projenin son derece yararlı olacağına inanan İnan, Kanal İstanbul'un gerçekleştirilmesi için 11 milyar doların yeteceğini kaydetti.
İnan'ın hesaplamalarına göre, projenin hafriyatı için 5 milyar TL, beton dökümü için 1 milyar 200 milyon TL, demir maliyeti için 2 milyar 800 milyon TL ve diğer tüm masraflar için de 8 milyar TL gerekiyor. Bu durumda toplam rakamın 17 milyar TLyi  bulacağını ifade eden İnan, bunun da günümüz kuruyla 10 milyar 980 milyon dolar anlamına geldiğini kaydetti.
İnan, maliyetlerin azaltılması için mazotta ve vergide indirim, hafriyatın kullanılacağı alanlar, kurulacak raylı sistemlerin daha sonrada kullanılacak şekilde dizayn edilmesi gibi önerilerde de bulundu.


Geri Dön