20 / 04 / 2024

Serdar İnan: Seçimden sonra gayrimenkul sektörü yükselir!

Serdar İnan: Seçimden sonra gayrimenkul sektörü yükselir!

Seçim sürecinde yavaşlayan emlak sektörünün seçimlerin sonuçlanmasıyla beraber tekrar yükseliş trendine gireceğini söyleyen İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, seçim sonrası sektörde yükseliş bekliyor



Seçim sürecinde yavaşlayan emlak sektörünün seçimlerin sonuçlanmasıyla beraber tekrar yükseliş trendine gireceğini söyleyen İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, “Henüz toplum olarak büyük şehirlerde açıklanan projeleri algılamadık. Bu algısızlıkta seçim sonucu ne olur kaygısının önemli bir yeri var. Ancak seçim sonrası taşlar yerine oturacak ve algı keskinleşecek ” diye konuştu.
Sektörün yedi yılda bir yükseliş yaşadığı tespitini hatırlatan İnan, 2008'de bir durağanlık olduğunu, buna göre ikinci durağanlığın 2015'te olacağını belirterek, 'Ama, bu dönemde sadece satışlarda kısmen bir azalma olur' dedi.
Diğer yandan sektörün daha da hareketlenebilmesi için kanun değişikliklerinin yanı sıra bir de 'şehircilik bakanlığı'nın kurulması gerektiğini ifade eden İnan, bunun, yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelişinde de hızlanma sağlayacağını kaydetti.

 


Geri Dön