29 / 03 / 2024

Serdar İnan'dan Bakan Erdoğan Bayraktar'a: Her göreve talibiz!

Serdar İnan'dan Bakan Erdoğan Bayraktar'a: Her göreve talibiz!

İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, TOKİ eski Başkanı ve AK Parti Trabzon milletvekili Erdoğan Bayraktar'ın çevre ve şžehircilik Bakanı olması ile ilgili görüşlerini açıkladı. İnan, Bakan Bayraktar'a tam destek verdiği açıklamasında 'Göreve talibi



İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, çevre ve şžehircilik Bakanlığı konusundaki görüşleri ve  TOKİ  Eski Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın bu göreve getirilmesi ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Türkiye 'de ilk defa seçim beyannamesinde gayrimenkul gelişim bazlı olgular yer aldığına dikkat çeken Serdar İnan,  'Türkiye 'nin yurtdışına pazarlayabileceği bir turizmi bir de gayrimenkulü var. Turizmde başarıya ulaşıldı ancak gayrimenkul konusunda şimdiye kadar geride kalındı. Sayın Başbakanımız bunu gördü ve çok önemli kararlar aldı. çevre ve şžehircilik Bakanlığı 'nı kurarak bu konuyu yakın takibe alınmasını öngördü. Türkiye 'de gayrimenkul sektörüyle bir fırtına esecek. çevre ve şžehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar 'ı şimdiye kadar yeni yöntemleri uygulamasından dolayı hayranlıkla izledik; kendisini takdir ediyoruz. TOKİ 'deki hızı burada da göreceğiz' dedi.  

İnan, açıklamasında dikkat çekmek istediği çekinceyi ise şöyle ifade etti:

'Dikkat edilmesi gereken bir çekince var: çevrecilik operasyonel değil korumacıdır; şehircilik ise operasyoneldir. Bu iki kavramın çarpışmadan uygulanması- yani korumacı anlayış içeren bir şehircilik ne kadar olabilir - bu dengenin çok iyi kurulması gerekiyor. Bunun için mutlaka gerekli uygulamalar düşünülmüştür. Bakanlığın altında çevre ve şehircilik konularından ayrı ayrı sorumlu 2 bakan yardımcısı dengeyi sağlayabilir; çevre konusunda duyarlı operasyonlar yapılır.'

İnan'ın dikkat çektiği diğer nokta ise 'TOKİ'nin çok hızlı ve başarılı uygulamalar gerçekleştirmekle birlikte vizyoner yaklaşım, marka değerinin oluşturulması, estetik, sanatsal yapıların imar edilmesi' konusunda gelişmesi gerektiği oldu.

çevre ve şžehircilik Bakanlığı yönetiminde eski hızın devamı ile birlikte daha vizyoner, markayı ön plana çıkaran, bölgeye değer katan projeler gerçekleştirilmesini ve bu konuda da mimarların, şehircilerin, çevrecilerin destek vermesini dileyen İnan şunları söyledi:

'Biz İnanlar olarak, Başbakanımızın vizyoner projelerine baştan beri destek veriyoruz. Mimarların ve işadamlarının da bu konuda en az bizim kadar heyecan duymasını beklerdik.   Bakanlığa destek verecek çalışmaların hızla yürütülmesi gerektiğine inanıyorum.
İnanlar olarak bu konuda tüm destek ve gayretimizi ortaya koyuyoruz. Yurt içindeki projelerin yurtdışı finansmanla hızla çözüleceğine inanıyoruz. Aksi halde hem vadeler hem de projelerin tamamlanması uzayacak, bu da her anlamda sıkıntı oluşturacaktır. Yurtdışında finansman sağlayacak firmalarla görüşmeler halindeyiz. Suudi Arabistan 'da bu konuda bir firma kurduk. Eski Sovyet coğrafyasında çalışmalarımız var. Projeleri destekleyen tanıtım filmleri yaptık.

Bakanlık tarafından görevlendirilecek tüm destek çalışmalarına talibiz. Yurtdışından finasmanının sağlanarak yurt içinde yapılacak şehirlere katkıda bulunulmasına, projelerin gerçekleştirilmesini yavaşlatan negatif ortamın kaldırılarak sivil toplumun yapılandırılmasına, şehircilikle ilgili her türlü organizasyonun kurulmasına, projelendirilmesine, kontrol ve denetimlerinin yapılmasına, danışmanlık hizmeti vermeye hazırız.'                                                                    


Geri Dön