20 / 04 / 2024

Serhat Öğretici'den MEMDER tarafından toplanan paralara yönelik açıklama!

Serhat Öğretici'den MEMDER tarafından toplanan paralara yönelik açıklama!

Makelsan Ltd.Şti Genel Müdürü Celal Serhat Öğretici, Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Kırkık ve dernek yönetimi hakkında dernekte toplanan paraların akıbeti ile ilgili iddialarda bulundu. 



Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Kırkık ve dernek yönetimi hakkında dernek üyesi olarak bulunan Makelsan Ltd.Şti Genel Müdürü Celal Serhat Öğretici tarafından dernekte toplanan paraların akıbeti ile ilgili iddialarda bulundu.  İşte Öğretici’nin söz konusu dernekle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Derneğin son genel kurul seçim çalışmalarında basın yoluyla ve seçim vaatleri arasında bulunan  memder.org  adlı domaine ait, üyelerden  ilan web portalı yapılması amacıyla her üye başına üç yüz ( 300) TL para istendiği ve üyelerden  toplanan bu parayla profesyonel bir ilan web portalı kurulması gerekirken, ilk başlarda  tam çalışmayan ve ilan web sistemine giriş yapıldığında hep hata veren çok basit hazır bir web scripti  tasarımıyla  göz boyandığı  aslında derneğin üye sayısının yaklaşık olarak yetmiş-seksen (70-80)arasında üyeye sahip olduğu ve bu sayı üzerinden   hesaplandığında toplanan paralarla daha işlevsel ve  donanımlı profesyonel  bir web ilan portalı olması gerektiğini, bilişim ve web ilan portalları konusunda uzman kişi ve kurumların yapmış olduğu  ilan portalı çalışmalarını incelediğini ve piyasa araştırması yaptığını, paralar toplandıktan  ve bu ortaya konulan  internet web ilan sitesinin  tam çalışsa bile emsallerinin Bin  (1000) TL ile satın alınabileceğini ve bunun emlak ilan scripti satan firmalardan internet üzerinden sorgulanabileceğini belirtti.

ORTADA NE  MEMDER.ORG ALAN ADI MEVCUT  NE DE   İNTERNET WEB İLAN PORTALI 

Derneklerinin ilan sitesine portföy yüklemek  ve derneğin ilan web portalında yapılan değişiklikler ile  yeni templete ve arayüzlerinde  yapılan  geliştirme çalışmalarını  görmek ve  incelemek  amacıyla Google ve  diğer arama motorlarında  memder.org alan adı ile arama yaptığını ancak karşısına ‘‘Bu Siteye Ulaşılamıyor’’ yazısının çıktığını ve domainin bir başkası tarafından satın alındığının gözüktüğünü, eğer bu domain ve web sitesini başkasına satıldı ve devredildiyse bunun  dernek üyeleriyle paylaşılması gerektiğini, bazı üyelerle yaptığı görüşmeler sonucunda üyelerinde aynı kannatte olduklarını ve  eğer alan adı ve  web ilan portalının devri veya satışı yapıldıysa kendilerine bilgi verilmesi gerektiğini, yapılan son genel kurulda başkan adayı olarak yapacak olduğu ilk birinci işlerden olan  ilan web portalını faaliyete geçirecekleri  vaadiyle para istendiği ve  toplandığı eğer böyle bir şey söz konusu ise mahkemeye gidecekleri yönünde görüşlerini beyan ettiklerini belirttiklerini beyan etti.

ÜYELERDEN TOPLANAN PARALAR ACİLEN GERİ İADE EDİLMELİDİR 

Eğer bu web ilan portalı çalışmadıysa ve bu projeden vaz geçildi  ise niçin üyelerin ve derneğin paralarının çarçur edildiği, zor koşullar altında para kazanan üyelerin  derneğe ödedikleri üye aidatlarının yanında ekstra olarak kendilerine  gerek genel kurulda gerek basında yer verilen sözlere inanarak ve güvenerek  aldatıldıklarını ve kandırıldıklarını ve tam hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. Eğer bu domain ve web ilan portalı satıldı ise acil olarak üyelerden toplanan paralar iade edilmeli, yok bu projede başarısız olduk bu konuda yanıldık, aldatıldık diyorsanız çıkın mantıklı bir açıklama yapın ama biz dernek üyesi olarak bu işin peşini bırakmayacağız sonuna kadar hakkımızı arayacaklarını beyan etti.

Serhat Öğretici den MEMDER tarafından toplanan paralara yönelik açıklama!

ZOR ZAMANLAR GEÇİREN MESLEKTAŞLARIMIZ TELEFONLA ARANARAK VE İŞYERLERİNE İNSAN GÖNDERİLEREK AİDAT  TAHSİLATI YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR 

Pandemi dolayısıyla gayrimenkul alacakların ve yatırımcıların bu yönde  yatırımlarını askıya almaları ve kredi oranlarının tekrar yükselişe geçtiğinden dolayı,  bu pandemi sürecinde  işleri durma noktasına gelen ve siftah yapmadan dükkan kapatan meslektaşlarının birde meslektaşlarının hakkını aramayan ve esnaf destek paketinden yararlandırılması yönünde herhangi bir girişim veya basın yoluyla seslenişte bulunmayan dernek başkanı ve yönetimini topa tuttu. Sizler seçim zamanında üyelerinize vermiş olduğunuz sözleri niçin yerine getirmiyorsunuz? Türkiye’nin çoğu dernek ve oda başkanı esnaf ve kira desteği paketinden emlak ofislerinin de yararlandırılması ve kapsama alınması yönünde çağrısı yaparken siz neden üyelerinize yönelik girişimde bulunmuyorsunuz? Devletimiz ve hükümetimiz esnaflara  sahip çıkarken kira desteği açıklarken ve borçlarını yapılandırma imkanı tanırken sizler telefonla arayarak ve insan göndererek aidat peşindesiniz. Emlak ofislerimizin zor günlerinde yanında olmayan yönetim ne zaman üyelerinin yanında olacak. Siz üyelere hiç ziyaret edip içinde bulundukları durumu soruyor musunuz? Sizlerin yönetim olarak tuzunuz kuru olabilir ama  verdiğiniz sözleri yerine getirmediğinizden dolayı vicdanınız hiç sızlamıyor mu? İcra dairesi bile borçlara kolaylık sağlarken hangi akla hizmet bu pandemi sürecinde aidat peşinde koşuyorsunuz. Kasap et derdinde koyun can derdinde atasözü misali  siz neyin peşindesiniz. Üyelerden topladığınız paralar yetmedi mi?

KUTLAMA MESAJLARINDA MEMDER  DERNEK BAŞKANI ÜNVANINIZLA BİRLİKTE NİÇİN MEHMET EMLAK OLARAK FİRMANIZIN  TANITIM VE REKLAMINI YAPIYORSUNUZ? 

Dernek tüzüğünde yazılan maddeleri ve sorumlukları yerine getirdiniz mi? Denetim kurulu başkanı ve üyelerine de çağrıda bulunan dernek üyesi MAKELSAN LTD.ŞTİ  Genel Müdürü siz derneği bu konularda denetlediniz mi? Denetleme kurulu sadece kağıt üstünde mi oluyor? Üyelerin güvenini ve iyi niyetini ancak bir kere kullanabilir ve size duyulan güveni bir kere suiistimal edebilirsiniz. Dernek üyesi olarak tüm yanlışlıkların ve usulsüzlüklerin takipçisi olacaklarını belirten Celal Serhat Öğretici bu işler gazeteye dernek başkanı olarak  kendi firmanızın reklamını yapmak değil, siz kendi web sitenizi veya alan adınızı hiç uğraşmayı bırakıyor musunuz? Verdiğiniz kutlama ilan ücretlerini dernek kasasından mı yoksa kendi firmanız adına mı ödüyorsunuz? Eğer dernek kasasından dernek adına ödeniyorsa kendi firmanızın reklamını yapmak ile üyelerin hakkını gasp etmiyor musunuz? Eğer kendi paranızla veriyorsanız  dernek başkanı unvanını kullanarak meslektaşlarınız arasında  mesleki etik ve ahlak kurallarına uygun mudur, bununla ilgili unvanınızı kendi ofisinizin reklamı ile birlikte  kullanabilme iznini yönetim kurulu kararı aldınız mı? Bu üyelerin hakkını sonuna kadar Memder’in ilk kurulduğu günden beri ve bundan sonra her platformda derneği ve meslektaşlarının haklarını savunmaya devam edeceğini belirten Celal Serhat Öğretici bu konuyla ilgili Milas Kaymakamlığına, Muğla Valiliğine, İçişleri Bakanlığına ve Mahkemeye, tüm ilgili diğer kurum kuruluşlara dernek organlarının görevlerine yapmadıklarından dolayı ve görevi kötüye kullanmaktan suçu işlediklerinden dolayı suç duyurusunda bulunacağını belirtti."

MEMDER Başkanı Mehmet Kırkık’ın emlakçılık yetki belgesi iptal edildi!


Geri Dön