25 / 04 / 2024

Şerifali'de konutlar metrekaresi bin 300 TL'den satılıyor!

Şerifali'de konutlar metrekaresi bin 300 TL'den satılıyor!

Son 3 yılda yıldızı parlayan Şerifali, kısa sürede, Anadolu yakasının en fazla konut inşa edilen yerleşim birimleri arasına girdi. Şerifali'de bulunan konutlarında metrekare fiyatları yaklaşık bin 300 TL...



 Son 3 yılda yıldızı parlayan Şerifali, kısa sürede, Anadolu yakasının en fazla konut inşa edilen yerleşim birimleri arasına girdi. Yıllar önce Şerif Ali isimli kişiye ait bir çiftlik olduğundan sahibinin ismini alan bölge, Ataşehir'in ilçe olmasının ardından Ümraniye sınırlarından ayrılarak buraya bağlandı.
Canan Yapı, Şua inşaat, Selimoğlu Grup, Kılıç Inşaat'm da aralarında bulunduğu pek çok firmanın konut projeleri ürettiği Şerifali'nin yükselişindeki en önemli rolü bugüne kadar Ataşehir gibi gözde bir yerleşim merkezinin yanı başında olması oynadı.

Ancak, kısa süre önce, TOKÎ'nin burada bir kentsel dönüşüm projesine imza atacağını açıklamasının ardından Şerifali'yi daha büyük bir değişimin beklediği de ortaya çıkmış oldu.

METREKARESİ BİN 300 TL
TOKİ, dönüşüm kapsamında öncelikle bin 290 evi yenileyecek; brüt 140 metrekare daire vereceği hak sahiplerine, evlerini teslim alacakları iki yılın sonuna kadar da 700 TL kira bedeli ödeyecek. Yeni yapılan proje için  TOKİ  ihaleye çıkacak. 2.5 emsalle 4 bin civarında yeni konut inşa edilecek. Bu dönüşümle, bölgedeki konut fiyatlarının yüzde 50'nin üzerinde artacağı öngörülüyor. Daha yüksek artışlar için ise orta vadede bölgenin altyapı ve ulaşım sorunlarının giderilmesi gerekiyor. Şerifali'deki ortalama konut fiyatları bugün pek çok gelir seviyesi için satın alınabilir düzeyde. 100 metrekarelik bir evin ortalama metrekare fiyatı bin 300 TL civarında. Ancak sosyal donatı alanları zengin konut projeleri söz konusu olunca fiyatlar da artıyor.

Avantajları:

Şerifali, yeni yeni gelişen bir bölge. Bu yüzden doğru yerde yapılan ve doğru fiyata satılan konutların prim yapma kabiliyeti yüksek.Ataşehir'e yakın olduğu için buradaki alışveriş merkezi, okul, sosyal alanlardan faydalanma şansı tanıyor. Yine aynı nedenden ötürü, kolay kiralama potansiyeli taşıyor. I Bölge henüz gelişimini tamamlamadığından uygun fiyatlı konut bulunabiliyor.

Dezavantajları:

Altyapı, toplu taşıma, sosyal donatı alanlarına ilişkin sorunlar henüz çözülebilmiş değil. Bunlar belli bir süre alacaktır. TOKİ'nin bölgedeki varlığı öngörülen süreyi bir miktar kısaltabilir. Kiralama potansiyeli yüksek olsa da kira bedeli çok yüksek olmayacağından, bu alanda yatırım planlanırken hesaplama doğru yapılmalı. Yeni gelişen bölge olduğu için pek çok yerde devam eden inşaatlar olacaktır.
Habertürk Emlak


Geri Dön