26 / 04 / 2024

Serik Tekeli Ortaokulu'nun yıkımı başladı!

Serik Tekeli Ortaokulu'nun yıkımı başladı!

Antalya Serik’te gerçekleşen kontroller sonrasında depreme dayanıksız olduğu belirlenen 3 okuldan biri olan Tekeli Ortaokulu'nun yıkımı gerçekleşti.



Antalya'da depreme dayanıksız raporu verilen 15 okuldan biri olan Serik Tekeli Ortaokulu binasının yıkımı gerçekleşti. Sabah'ta yer alan habere göre; Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlıkla protokol yapılarak deprem riski nedeniyle yıkılacak 3 okul binasının belediye ekipleri tarafından inşa edileceğini açıkladı. Aputkan, "Bu çalışmalara Tekeli Ortaokulu'nda başlamış bulunuyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'müzle görüşmelerimiz devam ediyor. İleride bu alanın altını otopark, üzerini de Kaymakamlık binası ile bütünleşerek meydan olarak değerlendirilmesini düşünüyoruz" diye konuştu.

40 DERSLİKLİ YAPILACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, yıkım kararı verilen Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası ile Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölye binasının da en kısa süre içerisinde yıkım işleminin tamamlanacağını açıkladı. İkram Ekiz, yeni yapılacak binalar için de Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışma başlattığını sözlerine ekledi. Yıkılan Tekeli Ortaokulu binasının yerine Tekeli Ortaokulu için Orta Mahalle'de bulunan otopark olarak kullanılan alana 40 derslikli yeni bina inşa edileceğini söyledi.


Geri Dön