19 / 04 / 2024

Serinhisar arıtma tesisine kavuşuyor!

Serinhisar arıtma tesisine kavuşuyor!

Serinhisar Arıtma Tesisi'nin bir an önce aktif hale geçmesi için harekete geçildi. Denizli merkezde olduğu gibi ilçelerde de alt yapı çalışmalarını sürdüren DESKİ kanalizasyon atıklarının antılacağı Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi için çalışma başlatıldı




Denizli Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi'nin bir an önce aktif hale geçmesi için harekete geçti. Denizli merkezde olduğu gibi ilçelerde de alt yapı çalışmalarını sürdüren DESKİ kanalizasyon atıklarının antılacağı Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi için çalışma başlattı. 

Hanelerde oluşan atık suyun arıtma tesisine ulaşmasını sağlayacak 7 bin 200 metre, 600'lük atık su hattı döşeme projesine başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, çalışmanın büyük bir kısmını tamamladı. Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi'nin deşarj hattı ve 7400 metrelik açık kurutma kanalı imalatı da Denizli Büyüksehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü tarafından bitirildi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Serinhisar, uzun süredir aktif hale gelmesi beklenen Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi'ne kavuşacak. Denizli merkezde yapılan çalışmaların ilçelere de yayılacağının altını çizen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bu güne kadar çevreye olan hassasiyet ve yaptığı çalışmalar ile birçok ödül alan Denizli Büyüksehir Belediyemiz, merkezde yaptığı projeleri ilçelerde de hayata geçirecek. Denizli çevre hassasiyeti konusunda Türkiye'ye örnek olmaya devam edecek" dedi. 



Günboyu


Geri Dön