26 / 04 / 2024

Sertaç Akyüzol: Lavazza'nın hedefi 100 şube!

Sertaç Akyüzol: Lavazza'nın hedefi 100 şube!

Lavazza'yı 10 yıldır Türkiye'de temsil eden BEST A.Ş CEO'su Sertaç Akyüzol hedeflerinin 2014 sonunda 100 şubeye ulaşmak olduğunu söyledi. Akyüzol "Önümüzdeki yıl bin 200 kişilik aile oluruz" dedi. ..




İtalya'nın popüler kahve zinciri markası olan Lavazza, Türkiye'deki büyümesini hızlandırdı. 31 şubeye ulaşan Lavazza Best Coffee Shop, yıl sonunda 60 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Lavazza'yı 10 yıldır Türkiye'de temsil eden BEST AŞ CEO'su Sertaç Akyüzol, hedeflerinin 2014 sonunda ise 100 şubeye ulaşmak olduğunu söyledi. 

Şu anda bünyelerinde 600 kişinin çalıştığım anlatan Akyüzol "Önümüzdeki yıl bin 200 kişilik aile oluruz" dedi. Akyüzol büyüme süreçleri ile ilgili olarak da "Şu anda bütün kafelerimiz franchising olarak verilmekte ve bu böyle sürecek. Lokasyon olarak bu yıl İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Antalya'ya öncelik veriyoruz. 2013'te ise Ege'de büyüyeceğiz" diye konuştu. 


Akyüzol, önümüzdeki yıl Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi illerde de şube açmayı planladıklarını söyledi.Kariyerinde başarıyı yakalamış, kendi işinin başında durarak geliştirmeye azimli, girişimci ruha ve başarma isteğine sahip franchise adaylarına öncelik verdiklerini söyleyen Akyüzol, şube açanlar arasında doktor, müteahhit, veteriner ve emekli deftardar gibi her meslekten insanın bulunduğunu söyledi. Akyüzol, şube açmadan önce yurt dışından gelen eğitmenlerin eğitim verdiğini de anlattı. Şubelerde sadece kahve satmadıklarını da anlatan Akyüzol, en fazla satışı ise Forum İstanbul, Profilo AVM, Bahçeşehir'de yapaklarını söyledi. 


5 bin kurumsal müşteri 


"Kahvede çok iddialıyız" diyen Akyüzol, işe 10 yıl önce kahve makineleri ithal ederek başladıklarını belirterek "Kafelerin yanı sıra otomat makineleri de işletiyoruz. Bine yakın kahve ve atıştırmalık ürün sunan makinelerimiz hizmet veriyor" dedi. Sertaç Akyüzol, otel gibi kurumsal anlamda 5 bine yakın müşterileri olduğunu belirterek, kahve kapsülü sanşı yaptıklarını da söyledi. 



Star


Geri Dön