19 / 04 / 2024

Okmeydanı nüfusu 100 bine yükselecek!

Okmeydanı nüfusu 100 bine yükselecek!

GEÇEN hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ın katılımı ile tapu dağıtımı yapılan Okmeydanı' nda ki dönüşüm çalışmalarında sona gelindi. Okmeydanı nüfusu 100 bine yükselecek...



İstanbul'un en karışık ve nüfus yoğunluğunun en fazla olan yerlerinin başında gelen Okmeydanı için hazırlanan 3 milyon metrekarelik dev dönüşüm hakkında bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Okmeydanı'nda mülk sahibi olanlar için tapu sahibi olmak bir hayaldi. 


Vatandaşlarımız tapularını almaya hak kazandı. İstanbul'un en sorunlu bölgesi İstanbul'un en gözde yerleşim bölgesi olacak" diye konuştu. 


5 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM 


Hazırlanan imar planlarının kentsel dönüşüme vatandaş onayıyla başlayacağını ifade eden Demircan, Okmeydam'nın Beyoğlu İlçesi'nin 3'te l'i üzerinde bulunduğuna ve 250 binlik ilçe nüfusunun 75 bininin burada yaşadığına dikkat çekti. 


Okmeydanı'nda 5 mahalleyi içine alan kentsel dönüm için planlama yaptıklarını anlatan Demircan, "Dönüşümün ardından 100 bin kişinin burada yaşayacağını öngörüyoruz. Bu nüfusun bütün ihtiyaçlarını dikkate alarak plan düzeyinde bir şehir kurduk. Bu planlama bir ilçe belediyesi tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük planlama faaliyeti olacak" dedi. 


Habertürk


Geri Dön