28 / 03 / 2024

Okmeydanı imar

Okmeydanı imar

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda tapuların yüzde 25 'inin verildiğini belirterek tapu verme süreci hızlandı. Bu yıl içerisinde tapuların yarısını vermeyi hedefliyoruz, dedi.

Okmeydanı planı tekrar onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul 6. idare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma karan verilen Okmeydanı'na ilişkin 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı'nı oy çokluğu ile yeniden kabul etti.

Okmeydanı yeniden onaylandı!

İBB Meclisi'nde 2012'de kabul edilen plana CHP Grubu itiraz etmiş, 6. İdare Mahkemesi 3 Temmuz 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Okmeydanı ile ilgili hazırlanan yeni plan, CHP'nin itirazları arasında oyçokluğu ile yeniden kabul edildi.

Okmeydanı nüfusu 100 bine yükselecek!

GEÇEN hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ın katılımı ile tapu dağıtımı yapılan Okmeydanı' nda ki dönüşüm çalışmalarında sona gelindi. Okmeydanı nüfusu 100 bine yükselecek...

Okmeydanı'nda 50 yıldır çözülemeyen tapu sorunu çözüme kavuştu!

Yarım asırlık tapu sorununda mutlu sona gelindi. Okmeydanı'nda 50 yıldır çözülemeyen tapu sorunu, Beyoğlu Belediyesi'nin girişimleriyle çözüme kavuştu ve artık mülk sahipleri tapularına kavuşuyor.

Okmeydanı'nda tapu sorunu çözüldü!

BEYOGLU'NUN 50 yıldan beri devam eden tapu sorununun çözümü için yapılan çalışmalar sonrası ilk somut adım atıldı. Okmeydanı'nda 50 yıldır devam eden tapu sorunu çözüldü. Hak sahiplerine tapuları dağıtılmaya başlandı...

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Şişli ve Kağıthane ilçeleri, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çevresi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Okmeydanı Araç Köprüsü Projesi imar planı askıda!

Beyoğlu İlçesi, D-100 Karayolu Üzeri Halıcıoğlu - Okmeydanı Araç Köprüsü Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çevresi imar planı askıda!

İstanbul Şişli, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çevresi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Okmeydanı'nda riskli alan imar planlarına itiraz!

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Okmeydanı Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Etkileşim Geçiş Sahasına ilişkin onaylanan imar planına dün itiraz etti.

Beyoğlu Belediyesi'nin yeni Okmeydanı planına bilirkişi incelemesi!

Beyoğlu Belediyesi'nin 1/5000 ölçekli bu nazım imar planı da Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyelerince yargıya taşındı. İstanbul 4. İdare Mahkemesi de davaya bilirkişi heyeti atadı ve heyet Okmeydanı'nda inceleme yaptı...

Okmeydanı imar planında bilirkişi inceleme yaptı!

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyelerinin 1/5000 ölçekli Okmeydanı Nazım İmar Planının iptali için İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nde açtığı davaya atanan bilirkişi heyeti Okmeydanı'nda inceleme yaptı.

Okmeydanı'nda mahkemenin iptal kararı eski plana!

Beyoğlu Belediyesi, bazı basın yayın organlarında yer alan Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı mahkeme tarafından iptal edilmediğini belirtti. Beyoğlu Belediyesi'nden Okmeydanı imar planı için açıklama geldi.

Okmeydanı imar projesi iptal edildi!

Beyoğlu'nun Piyalepaşa, Kaptanpaşa, Keçicipiri, Fetihtepe ve Piripaşa mahallerini kapsayan Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Okmeydanı imar planları neden iptal edildi?

BEYOĞLU’nun Piyalepaşa, Kaptanpaşa, Keçicipiri, Fetihtepe ve Piripaşa mahallerini kapsayan Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından oy birliğiyle iptal edildi.

Okmeydanı şanzelize projesi iptal edildi!

Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından Nazım İmar Planlarının yürütmesinin durdurulması ve iptaline karar verilmesine yönelik açılan davada, planı oy birliğiyle iptal etti.

Okmeydanı kentsel dönüşümü ne olacak?

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm öngören imar planını yargı iptal etti. Dava sürerken yapılan plan değişikliği ise mahkeme kararını kadük hale getirdi. Yeni planlama ile ne değişecek sorularını uzmanlara sorduk...

Okmeydanı imar planları iptal edildi!

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Okmeydanı’nda kentsel dönüşümün yapılması amacıyla hazırlanan 1/5000’lik planları oy birliği ile iptal etti...

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı!

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şunları belirtti: '11 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda vatandaşlar imar hakkı olan tapularını almaya hak kazandı' dedi.

Okmeydanı imar Haberi

Okmeydanı imar

Hedefimize ulaştığımız zaman kentsel dönüşüm için uzlaşma görüşmelerine başlayacağız" ifadelerinş kullandı. 

Okmeydanı tapu süreci büyük bir hızla Beyoğlu Belediyesi tarafından yürütülmeye devam ederken, bölgede yaşanan tapu sorunlarına ilişkin Başkan Demircan önemli açıklamalarda bulundu. 


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Fetihtepe Semt Konağı'nda düzenlenen Halk Meclisi'nde bulunarak mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıya, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri mahalle muhtarı ve mahalleden sorumlu meclis üyesi katılımda bulundu. Sabahın erken saatlerinden itibaren, sorunu olan, başkanla görüşmek ve fotoğraf çektirmek isteyen her yaş gurubundan yaşlı, genç çok sayıda vatandaş halk meclisinde başkan Demircan ile buluştu. Mahalle halkının sorunlarının konuşulduğu halk meclislerinde Başkan Demircan, vatandaşların merak ettiği konular hakkında açıklamalarda bulundu. 


Özellikle Okmeydanı tapu ve dönüşüm konusunda bilgi almak isteyen Fetihtepe Mahallesi sakinleri, Okmeydanı bölgesinde...