20 / 04 / 2024

Sertifikalı tohum desteği 2022 ne kadar? Sertifikalı tohum desteği ne zaman yatacak?

Sertifikalı tohum desteği 2022 ne kadar? Sertifikalı tohum desteği ne zaman yatacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere bir dizi yardımlar yapılıyor. Bu yardımlardan biri de sertifikalı tohum desteği olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Sertifikalı tohum desteği 2022 ne kadar? Sertifikalı tohum desteği ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar...



Çiftçi Kayıt Sitemine kayıtlı olan kişilere sertifikalı tohum desteği veriliyor. Bu destek dekar başına ödeniyor.  Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bazı ürünlerde çiftçilere ek girdi desteği sağlanırken, sertifikalı tohum desteğinde ise artış öngörülüyor. 

Bu destek, 2021 üretim yılı için arpa, buğday, çavdar, tritikale, yulaf, çeltikte dekar başına 16 TL, aspirde 5 TL, nohut ve kanolada (kolza) 20 TL, susamda 4 TL, kuru fasulye, mercimek ve yoncada 30 TL, patateste 100 TL, fiğ, yem bezelyesi, korunga ve soyada 22 TL, yer fıstığında ise 17 TL olarak 2022 bütçesinden ödenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön