19 / 04 / 2024

Sevakin Adası Türkiye'ye tahsis edildi!

Sevakin Adası Türkiye'ye tahsis edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine yeniden inşa edilmek amacı ile Sevakin Adası Sudan tarafından Türkiye'ye tahsis edildi. 




Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Sudan'da ziyaret ettiği Sevakin Adası'nın durumunun kendisini üzdüğünü söyleyerek, udan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir'den adanın Türkiye'ye tahsis edilmesini talep etmişti.

 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir tahsis yapar da hemen biz burada işe başlarsak, bu adayı yeniden aynı resimlerdeki gibi ihya ederiz, inşa ederiz ve Sudan artık bununla iftihar eder" diye açıklama yaptı. Beşir de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebini kabul ederek, adanın yeniden inşa edilmesi için Türkiye'ye tahsis etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şunları ekledi;  "Burayı inşa ve ihya ne demek biliyor musunuz? Burayı yerle bir edenlere şu cevabı vermiş olacağız. Siz geldiğiniz buraları yerle bir ettiniz. Sizin o buraları yerle bir etmeniz, bizim sakalımızı traş etmeye benzer. Unutmayın ki biz burayı öyle bir inşa ve ihya edeceğiz ki kesilen sakal çok daha gür biter, siz bunu göreceksiniz." 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'dan Sevakin Adası'nı istedi! 


Geri Dön