26 / 04 / 2024

Sevda Erdan Kılıç'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı inşaatı eleştirisi!

Sevda Erdan Kılıç'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı inşaatı eleştirisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, inşaat hatalarıyla dolu olduğunu, bu nedenle oluşan yapısal bozuklukların da limanı amatör balıkçı iskelesine dönüştürdüğünü iddia etti.



CHP  İzmir  Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yaptığı açıklamada Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, inşaat hatalarıyla dolu olduğunu, bu nedenle oluşan yapısal bozuklukların da limanı amatör balıkçı iskelesine dönüştürdüğünü iddia etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çandarlı Limanını inşa eden şirketleri eleştiren Kılıç, "Halk gün geçtikçe yoksulluktan kırılırken, o ballı şirketler aldıkları ihaleler ile de hem kendilerini hem de etrafındakileri zenginleştirmişlerdir. Çandarlı Limanı da aldıkları bu 'ballı ihalelerden' sadece bir tanesidir. Limanın içler acısı durumu hepimizi derinden üzmektedir. Yeni yapılmasına rağmen bazı yerlerde beton blokların birbirlerine denk gelmemesi, aralarında çok büyük açıklıklar olması, bazı bölümlerde çatlakların olması gibi birçok eksiklikler dikkat çekmektedir." dedi.

Kılıç, tamamlandığında dünyanın 10 büyük limanı arasında olacağı açıklanan liman için bugüne kadar 680 milyon lira harcandığı iddiasını dile getirerek, "Peki insanlar çöpten ekmek toplarken bu para çöpe mi gitmiştir?" diye sordu.
 


Geri Dön