23 / 04 / 2024

Sevkon Gayrimenkul'den Balıkesir'e AVM!

Sevkon Gayrimenkul'den Balıkesir'e AVM!

Sevkon Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Balıkesir Burhaniye'de ilk AVM projesini hayata geçiriyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Nuri Sevil, Tariş arazisine inşa edilecek AVM'yi 2016 sonunda hizmete açacaklarını söyledi




İzmir'de Sevkon Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. tarafından Basmane Mürselpaşa Caddesi'ne yapılan 45'i suit, 207 odalı Ramaza Plaza  İzmir  Oteli'nden sonra aynı şirketin Balıkesir Burhaniye'de ilk AVM projelerini hayata geçireceği öğrenildi. Burhaniye'de Tariş'in bulunduğu alanda yapılacak lüks AVM için kiralama ve işletme işleri konusunda alanında uzman olan Turkmall ile çalışacaklarını açıklayan Sevkon Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı işadamı Nuri Sevil, "40 ile 45 milyon lira arasındaki yatırımımızla ilçe için de istihdam olanağı yaratacağız" dedi.


30 yıllığına kiralık

Son dönemde, turizm, inşaat, savunma sanayi gibi birçok alandaki dev atılımları ile yabancı fonların ilgisini çeken SEVKON'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı işadamı Nuri Sevil, fonlardan gelen ortaklık tekliflerini değerlendireceklerini söyledi. İzmir Ramada Plaza Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Sevil, Tariş'e ait arsanın geçtiğimiz aylarda ihaleye açıldığını ve SEVKON Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi olarak 30 yıllığına tesisin işletme hakkını aldıklarını ifade etti. İlçenin dokusuna uygun bir projeye imza attıklarını aktaran Sevil, "7'den 70'e herkesin mutlu olacağı bir projeye imza attık. İlçede ilk büyük konsepte AVM yapacağımız için şirket olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Birliğin üyelerinin tamamının memnun kalacağı bu özel projeyi önümüzdeki yılın son çeyreğinde açmayı hedefliyoruz" dedi.

76 Nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Fikret Akova da, "Burhaniye'ye kazandırdığımız alışveriş merkezinden Tariş her yıl kar payı alacak ve 30 yılın sonunda yapı ile birlikte AVM tamamen Tariş'e geçecek. Önemli bir projeye imza attık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. Akova, toplamda 45 milyon lira tutarındaki AVM inşaatının Burhaniye'nin yanı sıra körfez için de faydalı olacağını belirtti. 

Toplantıda SEVKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Sevil, TURK MALL yetkilileri ve üyelere konuyla ilgili sunum yaptı. Şirketin Sorumlusu Cenk Akçay ve şirket müdürlerinden Dilek Tarkan, da 7-8 ay önce Burhaniye'yedeki arazide inceleme yaptıklarını ve başarılı bir projeye imza atacaklarını anlattı.




Yeni Asır


Geri Dön