27 / 04 / 2024

Seyit Torun: İmar yasaları ile ilgili yeniden bir düzenleme şart!

Seyit Torun: İmar yasaları ile ilgili yeniden bir düzenleme şart!

CHP, Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda değişiklik öngören taslakta, belediyelere daha fazla kaynak sağlayacak düzenlemelere yer verilmesini talep ediyor...



CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidar tarafından yerel yönetimlerin sorunlarının çözümü ile ilgili hazırlık çalışmaları süren yasa taslağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Anadolu Ajansı’ndan Barış Gündoğan’ın haberine göre,  taslak hakkında genel bilgi sahibi olduklarını ileten Torun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile bu konu ile ilgili sık sık görüştüklerini bildirdi. Torun, konuşmasına şu şekilde devam etti,

"Yasa hazırlanırken bir ortak akılla hazırlanması noktasında kendisinden beklentilerimiz var. Sonuçta belediyelerin AK Parti'lisi de var, CHP'lisi de var, MHP'lisi, HDP'lisi, bağımsızı da var. Burada vatandaşa çözüm üretecek belediyelerin de hizmet verebilecek durumda olması lazım. Özellikle imar yasaları ile ilgili yeniden bir düzenleme şart. Gelişigüzel plan değişiklikleri olmamalı. Oluyorsa da mutlaka ada bazında olmalı. Ama olması da geniş bir konsensüsle sağlanmalı, bu sadece mecliste alınan bir kararla olmamalı. Birçok bileşenin bu kararın içinde düşüncesi olmalı veya bir planın süresi olmalı. Plan yapılıyor bir ay geçmiyor yeniden tadil ediliyor."

Torun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile  TOKİ  gibi kurumların "vesayeti"nin  kaldırılması, bu kurumların kendi kendine plan yapma yetkilerinin olmaması gerektiğinin altını çizdi.  

Hazine taşınmazlarıyla ilgili öneri

"Hazine taşınmazlarının belli oranda mutlaka belediyelere devri gerekiyor."  diye konuşan Torun, söz konusu yerin vatandaşın lehine kullanılması kaydıyla buraların kolay bir şekilde belediyelere verilmesinin önünün açılmasını talebinde bulundu.


Geri Dön