26 / 04 / 2024

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınacak!

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınacak!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasında kalan 2 kilometrelik hat, ulaşımın rahatlaması amacıyla yer altına alınıyor.



Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasında kalan 2 kilometrelik kısmı ulaşımın rahatlaması için yer altına alınacak.

413 milyon 545 bin TL'ye  mal olması planlanan projeyle Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın kara yolu trafiğiyle karma şekilde kullandığı Zeytinburnu bölgesinde yer alan 2 istasyon ve ray hattı yer altına alınacak.

Tramvay hattı için 18 Aralık 2019 tarihinde “ÇED gerekli değildir kararı” verildi ve inşaat çalışmalarına başlamak üzere ilk adım da atıldı. 

Yolun hem raylı hem de lastik tekerlekli araçlar tarafından kullanılması ve yeterli kadar geniş olmaması sebebiyle yaşanan trafik sorununun çözülmesi için yer altına alınacak olan hat  Mithatpaşa İstasyonu'ndan önce yer altına girecek. Akşemsettin'de de yer altından geçecek raylı sistem, Merkez Efendi İstasyonu'nda yeniden yer üstüne çıkacak.

Ana hat tüneli ve istasyonların inşaatları tamamlanıncaya kadar mevcut hat hizmet verecek. Projenin çalışmaları tamamlandığında yer altındaki yeni hatta geçiş işlemi kesintisiz sağlanacak.

Yer üstünde yapılacak çalışmalarda inşaat alanı belirlenerek bariyer içinde kontrol altına alınması suretiyle çevreye olan bu olumsuz etkiler aza indirgenecek.

T1 Tramvay hattı Bağcılar, Zeytinburnu, Fatih ve Beşiktaş gibi İstanbul nüfusunun ve gün içi haraketliliğin çok yoğun olduğu bir lokasyonda yolcu taşıyor. İstanbul dışındaki diğer tramvay hatlarına göre oldukça yüksek yolculuk talebini karşılayan tramvay hattı, 2005'te Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından yüksek yolcu talebini karşılama alanında "En İyi Uygulama" ödülü almıştı.

Tramvay hattının ilk kısmı olan Aksaray-Beyazıt arası 1992 yılında hizmete açıldı. Hat, aynı yıl iki yönde de uzatılarak Topkapı ve Sirkeci arasında hizmet vermeye başlamıştı. İşletmeye paralel olarak devam eden inşaat çalışmaları sonucunda, hat 1994 yılında Zeytinburnu'na, 1996 yılında ise Eminönü'ne uzatıldı.

 

İstanbul'da 2020'de açılacak 3 yeni metro hattı!

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön