25 / 04 / 2024

Vize Belediyesi çöp konteynerlerini yer altına alıyor!

Vize Belediyesi çöp konteynerlerini yer altına alıyor!

Kırklareli'ye bağlı Vize Belediyesinin, Trakya Kalkınma Ajansından hibe almaya hak kazandığı "Vize İlçesi Atık Yönetimi Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında ihalesi yapılan çöp konteynerleri kısa sürede yer altına alınacak...




Ocak ayının ilk haftası Belediye Toplantı Salonunda yapılan yeraltı çöp konteyneri işi ile ilgili ihaleye 3 firma katıldı. Önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firma ile sözleşmenin imzalanıp ay sonu işin yapımına başlanacağı kaydedildi.


Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, "İlk etapta 30 noktada başlatılacak olan uygulamaya vatandaşın memnuniyeti doğrultusunda genişletilerek devam edileceğini belirtti. Aynı proje kapsamında 1 çöp toplama aracı, 2 vakumlu süpürge ve 2 atık toplama aracı da alınacağını ifade eden Başkan Yılmaz, "İlçede belirlenen noktalara yerleştirilecek 30 adet yeraltı çöp konteyneri sistemi ile çöp ve atıkları yer altında saklayarak, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçilecek ve görsel kirliliği de tamamen ortadan kaldıracak" dedi.


Star 


Geri Dön