23 / 04 / 2024

Seyrantepe İhalesi'nde teklifler yarın alınacak!

Seyrantepe İhalesi'nde teklifler yarın alınacak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Seyrantepe projesi için yeni teklifleri yarın alacak



İhaleye katılım için şimdiye kadar 12 firma şartname aldı. Firmalar, teklif dosyalarını, en geç yarın saat 15.30'a kadar TOKİ'ye gönderebilecek. Teklifler, bu saatten itibaren ihale komisyonu tarafından açılacak. Herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek.  TOKİ  tarafından 2007 yılı Ağustos ayında ihalesi yapılan ve Eren Talu Mimarlık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi yükleniminde bulunan Seyrantepe Spor Kompleksi'nin ihale sözleşmesi, bu yıl 2 Temmuz'da, yüklenici firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle iptal edilmişti.

Seyrantepe spor kompleksi projesi için 27 Temmuz'da yapılan ihale de gelen teklifin çok düşük olması nedeniyle iptal edildi. İhalede tek teklifte bulunan Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, arsa bedeli olarak 64 milyon 788 bin 936 lira idare payı toplam geliri ödemeyi, toplam satış gelirinin 543 milyon 600 bin lirayı aşması durumunda ise yüzde 2 oranında arsa bedeli karşılığı idare payı vermeyi önermişti. TOKİ, yarın yapacağı ihaleye katılımı artırmak ve işin mümkün olan en kısa sürede bitirilmesini sağlamak üzere şartnamede önemli değişikliklere gitmişti.

Firmaları mali yönden rahatlatmak üzere, "firmanın teklif etti idare payı toplam gelirinin (İPTG) yüzde 5'inin sözleşmenin imzalanacağı güne kadar TOKİ hesabına yatırılması" şartı kaldırıldı. Stadın bir an önce tamamlanmasını sağlamak üzere inşaatın yapım süresi 540 günden 365 güne indirildi. Ayrıca stadın açılır-kapanır çatısının, teslimden 1 yıl sonra yapılmasına imkan sağlandı. İhaleyi alan firmaya, kredi alabilmesi için temlik verilmesi uygulaması kolaylaştırıldı. Firmanın proje uygulayarak kaynak sağlamasını kolaylaştırmak üzere, Ali Sami Yen, sezon bitiminde, muhtemelen gelecek yıl Haziran ayında firmaya devredilecek.

Önceki şartnamede, Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak olan stadyum inşaatının tamamlanması için verilecek olan 540 günlük sürenin dolması beklenmeden 120 gün önce, hasılat paylaşımına konu olan Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu alanın yüklenici firmaya teslim edilmesi öngörülüyordu. Bayraktar, daha önce konuyla ilgili olarak projeyi bir an önce bitirmek istediklerini vurgularken, "Aslında ihale iptalinden sonra bizim işe bir an önce TOKİ olarak başlamamız lazımdı.

Ancak, bazı firmalar, süre kısa olduğu için ihaleye katılamadıkları yolunda açıklamalar yaptı. Bu firmalara fırsat vermek, tekliflerini görmek istedik. Bu açıklamalar göre en az 4-5 firmadan katılım olabilir diye bekliyoruz. Sonuçta biz kamudan kaynak çıkmadan bu işi yapmak istiyoruz. Ancak, teklif çok düşük gelirse bunu kendimiz yapmak durumunda kalırız" demişti.
AA

Seyrantepe gelecek sezona yetişmeyebilir

Realistanbul, Seyrantepe ihalesine katılmayacak!


Geri Dön