26 / 04 / 2024

Seyrantepe Konutları törenle teslim edildi!

Seyrantepe Konutları törenle teslim edildi!

Şehitkamil Belediyesi ve TOKI işbirliğiyle Seyrantepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan bin 680 konuttan 966 tanesinin anahtar teslimi törenle yapıldı.



Şehitkamil Belediyesi ve TOKI işbirliğiyle Seyrantepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan bin 680 konuttan 966 tanesinin anahtar teslimi törenle yapıldı. Anahtarlarını alan ailelerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Aileler, tören sonrası heyecanla yeni yuvalarının yolunu tuttu. 


MUTLU AİLE HUZURLU ŞEHİTKAMİL 

Gaziantep'te yaşanan konut sıkıntısını sonlandırmak ve yeni yaşam alanları oluşturmak için çalışmalarına aralıksız devam eden Şehitkamil Belediyesi, Seyrantepe Mahallesi'nde yapımını tamamladığı bin 680 konuttan 966 tanesinin anahtarını Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi ndeki törenle teslim etti. Törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya. Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu. AK Parti Milletvekili Adayları Ahmet Üzer, Selami Yetkinşekerci, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, sivil toplum kuruluşu başkanları, meclis üyeleri ve ev almaya hak kazanan aileler katıldı. 


ÇOK NİTELİKLİ MEKANLAR ELDE ETME İMKANI BULDUK 

Seyrantepe Konutları'nın Türkiye'deki projeler arasında örnek bir proje olduğunu vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi: "Seyrantepe Konutları, Türkiye'de ilk defa modellenen bir uygulama oldu. Arsanın sağlanmasında desteği olan Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin e ve bu inşaatların oluşmasındaki desteğinden dolayı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na şükranlarımı arz ediyorum. Bunun nedeni şu. Özellikle kentsel dönüşüm yapılan noktalarda vatandaşımıza bedelini ödememize rağmen insanların barınacak yerleri olmayınca sıkıntı yaşanıyordu. Biz 'İpek Yolu Kentsel Dönüşüm' alanındaki yaklaşık 250 bin metrekarelik bir alanda şu anda yaptığımız kamulaştırma çalışmalarında vatandaşlarımıza kurasız bir şekilde ev verebilmek adına  TOKİ  ile 75 bin 500 metrekare alan üzerinde bu planlamayı yaptık.


Metropol


Geri Dön