29 / 03 / 2024

Seyrantepe yeniden ihaleye çıkıyor!

Seyrantepe yeniden ihaleye çıkıyor!

TOKİ, Seyrantepe için yeniden "arsa karşılığı gelir paylaşımı" usulüyle ihaleye çıkıyor. İhale için başvurular, 17 Temmuz 2009 tarihine kadar kabul edilecek



TOKİ'nin gazete ilanında, Eren Talu Mim.Tur.Taş ve Tic. A.Ş ve Alke İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş ortak girişimi taahhüdünde yapımına başlanan işin, yüklenici firmaların sözleşme gereklerini yerine getirmemeleri nedeniyle feshedildiği anımsatıldı.

İlana göre, ihale "arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü" ile yenilenecek. Katılım için istekliler, tanıtıcı firma dosyalarıyla birlikte 17 Temmuz 2009 Cuma günü saat 17.00'ye kadar TOKİ'ye başvuracak. Değerlendirme neticesinde yeterli görülenler, ikinci bir davetle çağrılacak ve ihale kamuoyuna açık olarak şeffaf bir şekilde yapılacak.

İhale, yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında veya finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak. Ancak uluslararası bir ihale olmayacak. Teklifler, Türkçe verilecek. İdare, ihaleyi yapıp yapmamakta veya başvuran isteklilerin tamamını ya da bir kısmını ihaleye davet edip etmemekte serbest olacak.

Yapılacak işler

İlanda, ihale konusu işler şöyle tanımlandı: "İstanbul Şişli ilçesi Dikilitaş mahallesinde yer alan ve halen Ali Sami Yen Stadyumunun bulunduğu 58 pafta 1199 ada, 384 parsel numaralı ve 34 bin 640,43 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz üzerinde 'Kentsel Sosyal Altyapı Alanlarının yapılması' karşılığında, yapımına başlanan İstanbul Şişli Ayazağa 4 pafta, 3 ada 29 parsel taşınmaz (Seyrantepe arazisi) üzerinde '52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan (3 bin araçlık kapalı, 1500 araçlık açık) oluşan spor kompleksi inşaatının' tamamlanarak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne devri ile Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Esasına göre idare payı toplam gelirinin ödenmesi." (AA)


Geri Dön