24 / 04 / 2024

SGK Kocaeli'de 102 konutu satışa çıkardı!

SGK Kocaeli'de 102 konutu satışa çıkardı!

SGK, borçlarına karşılık Büyükşehir'den aldığı 102 konutun satış takvimini belirledi. Satış ihaleleri, 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında yapılacak.




SGK, borçlarına karşılık Büyükşehir'den aldığı 102 konutun satış takvimini belirledi. Satış ihaleleri, 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında yapılacak Büyükşehir Belediyesi, milyonlarca lirayı bulan Sosyal Güvenlik Kurıınıu(SGK) borçlarını yapılandırmak için geçtiğimiz ciddi bir karar almıştı. Belediye, mülkiyeti kendine ait olan İzmit Gündoğdu Konutları'ndaki 11 daire, Karamürsel Gazanfer Kent Konutları'ndaki 25 daire, Karamürsel Merkez Kent Konutları'ndaki 91 daire, İzmit Mehmet Ali Paşa'daki 2 dükkan, Akarca Mahallesi'ildeki 2 işyerini SGK'ya verdi. Toplam 13 milyon 684 bin lira değerinde olan taşınmazlar, SGK Kocaeli Müdürlüğüne değil SGK Genel Müdiırlüğü'ne devredildi. 


SATIŞ TAKVİMİ 

SGK Genel Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı bir yıldır elinde bulunan bu taşınmazlardan 102'sini satışa çıkarma karan aldı. İzmit Gündoğdu Konutları'ndaki 11 daire ve Karamürsel Merkez Kent Konutları'ndaki 91 daire için satış takvimi bile hazırlandı. Buna göre ihaleler 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. 4 gün sürecek ve 3 Eylül Perşembe günü sona erecek. İhalelerin hepsi, SGK'nin Plajyolu'ııdaki binasında, 5. kattaki Körfez Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. İhale dokümanlarının, 30 Ağustos Pazar günü mesai bitimine kadar ihalenin yapılacağı yere teslim edilmesi gerekiyor. 


10 MİLYON LİRA 

SGK Genel Müdürlüğü, ihaleye çıkacak taşınmazların muhammen bedellerini de belirledi. En küçük daireler için 85 bin, en büyük daireler için de 120 bin liralık bir bedel belirlendi. İzmit Gündoğdu Konutları'ndaki 11 daire ve Karamürsel Merkez Kent Konutları'ndaki 91 daire için biçilen toplam değer 10 milyon 292 bin lira. Ancak ihaleler açık artırma usulüyle yapılacağı için bu rakamın daha da yukarılara çıkması bekleniyor. 


Çağdaş Kocaeli



Geri Dön