28 / 03 / 2024

SGK tarafından 1.250 TL veriliyor! 5 yıl içinde alınabiliyor...

SGK tarafından 1.250 TL veriliyor! 5 yıl içinde alınabiliyor...

SGK tarafından çalışanlara ve ailelerine çeşitli ödemeler yapılıyor. Bu ödeneklerden biri de cenaze yardımı olarak biliniyor. Yakınlarını kaybeden vatandaşlara Aile, ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir defaya mahsus olmak üzere cenaze yardımı veriyor...



Yakınlarını kaybeden vatandaşlara Aile, ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir defaya mahsus olmak üzere cenaze yardımı yapıyor. Cenaze yardımı sadece talep doğrultusunda veriliyor. Yani talep olmadan ilgililere ödeme yapılmıyor ve zamanaşımı süresinde talep olmazsa ücret Hazine'ye kalıyor.  

Kamupersoneli'nde yer alan habere göre; 2021 yılında 918 TL olarak verilen cenaze yardımı bu yıl 1.250 TL olarak hesaplara aktarıldı. Bu yardım; Aile, ve Sosyal Hizmetler tarafından onaylanan tarife üzerinden ölen sigortalının ailesine tek seferlik olarak veriliyor.  

SGK tarafından 1.250 TL veriliyor! 5 yıl içinde alınabiliyor...

Cenaze yardımını alma şartlarını taşıyan kişilerin 5 yıl içerisinde ödemeyi alma hakkı bulunuyor. Cenaze yardımı tutarı her yıl bir önceki yıl için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre belirleniyor. Bu yıl için belirlenen cenaze yardımı 1.250 TL oldu. 

5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabi sigortalıların cenaze ödeneği kişinin emekli aylığından az olmamak üzere (makam, temsil ve görev tazminatı gibi tazminatlar hariç) 2022 yılı için 4.473,46 TL’dir.

SGK tarafından 1.250 TL veriliyor! 5 yıl içinde alınabiliyor...

CENAZE YARDIMI ŞARTLARI NEDİR?

SGK tarafından yapılan duyuruda cenaze yardımından faydalanabilmek için bakanlığın belirttiği şartların taşınıyor olması gerekiyor. İşte o şartlar şöyle sıralandı;

İş kazası veya meslek hastalığı sonucu, veya 

-Sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı almakta iken, veya

-Kendisi için en az 360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi bildirilmiş iken, ölen sigortalının hak sahiplerine bu ödenek verilir. 

360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm primi bildirilmiş olanların hak sahiplerine cenaze yardımı verilmesi için ölüm tarihinde sigortalı olma şartı aranmayacak.

Milyonlarca emekliye ikramiye müjdesi! 1.100 TL hesaplara yatırılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön