26 / 04 / 2024

SGK'dan milyonlara müjde! 5 bin 600 TL maaş bağlanıyor!

SGK'dan milyonlara müjde! 5 bin 600 TL maaş bağlanıyor!

SGK'dan müjde niteliğinde bir son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca kişiye ayda 5 bin 600 Türk Lirası maaş bağlanacağı açıklandı. Peki maaş almak için hangi şartlara sahip olunması gerekiyor? İşte ayrıntılar...



SGK'dan müjde niteliğinde bir son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca kişiye ayda 5 bin 600 Türk Lirası maaş bağlanacağı açıklandı.

SGK tarafından ödenen bu maaştan pek çok kişinin haberi yok. SGK, çalıştığı iş yerinde yaptığı iş sebebiyle hastalanan, bedensel ya da ruhsal engelli kalan vatandaşlara, yani meslek hastalığı sebebiyle yaşanan durumlarda sürekli aylık ödüyor. 

SGK dan milyonlara müjde! 5 bin 600 TL maaş bağlanıyor!

Peki maaş almak için hangi şartlara sahip olunması gerekiyor? İşte ayrıntılar...

KİMLER FAYDALANIYOR?

Meslek hastalığı çerçevesinde dunulan haklardan; 4A (SSK) ve 4B'li (Bağkur) çalışanlar ile çırak ve stajyerler, stajyer hekim, tarım ve orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar ve konut hizmetlerinde çalışanlar yararlanabiliyor. Primini kendi ödeyen tarım ve orman işçileri ile 4B'lilerin geçici iş göremezlik ödeneğinden faydalanabilmesi için prim borçları olmaması şartı bulunuyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön