17 / 05 / 2024

SGK’dan son çağrı! Bu parayı hemen almanız istendi!

SGK’dan son çağrı! Bu parayı hemen almanız istendi!

EYT yasasıyla birlikte yüzbinlerce vatandandaş emeklilik aylıklarına kavuşurken, primi yetmeyenler ise borçlanma gibi yollara başvurarak eksiklerini tamamlaya çalışıyor. EYT doğrultusunda borçlanma, ihya gibi yollara başvurmalarına rağmen emekli olamayanlar için ise toplu iade yolları merak ediliyor



Prim ve yıl koşulunu sağlayan EYT'liler emekli maaşına kavuşurken, primi yetmeyenler de ne yapabileceklerini sorguluyor. Hem primi tamamlama yolları hem talep edilen koşullarda bir değişiklik olup olmayacağı hem de emekli olunamıyorsa borçlanma ve primlerin geri alınıp alınamayacağı sorgulanıyor.

SGK’dan son çağrı! Bu parayı hemen almanız istendi!

BORÇLANMADA PARA İADESİ SÖZ KONUSU MU?

Borçlanma için müracaat edip bunun ödemesini yapan vatandaşlar, eğer emekli aylığı bağlanmadan önce müracaat eder ise, ödediği hizmet borçlanmalarının bedelini geri alabiliyor. Bunun yanı sıra, vefat eden sigortalıların hak sahipleri de yine borçlanma tutarlarını aynı koşullarda geri alabiliyor. İleride tekrar borçlanma olanağı da bulunuyor. Bu kapsamda, yeni talep alınarak yapılması gereken ödeme ücreti hesaplanıyor.

Peki, prim iadesi nasıl yapılır? İşte detaylar...


Geri Dön