25 / 04 / 2024

Shakira vergi kaçakçılığıyla suçlanıyor!

Shakira vergi kaçakçılığıyla suçlanıyor!

Shakira, İspanya'da 14.5 milyon euro vergi kaçırma suçundan duruşmaya çağrıldı.  Ünlü şarkıcının  maliyenin kendisinden talep ettiği vergi borcunu ödediği iddia edildi.  



Kolombiyalı şarkıcı Shakira, İspanya'da 14.5 milyon euro vergi kaçırma suçlamasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında mahkemeye ifade verdi. Barselona’daki Esplugues de Llobregat Mahkemesine gelen Shakira, mahkemede 1.5 saat kaldı.

Posta'da yer alan habere göre, Kolombiyalı şarkıcının, mahkemeye giriş ve çıkışta basının görüntü almasını engellemek için mahkemeye doğrudan girişi olan özel bir otoparktan avukatı aracılığıyla yer kiraladı. Diğer yandan İspanyol basınında mahkeme kaynaklarına dayandırılan haberlerde, Shakira’nın Maliyenin kendisinden talep ettiği vergi borcunu ödediği iddia edildi.

Savcılık tarafından sunulan iddianame

Savcılık tarafından sunulan iddianamede Shakira, İspanya’da vergi ödememek için oturumunu Bahama Adaları’nda göstermekle ve 2012-2014 yıllarında 6 farklı mali suç işleyerek toplamda 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanıyordu.

 


Geri Dön