20 / 04 / 2024

Sianji Well-Being Resort, Bodrumun ilk termal otelini açtı! 

Sianji Well-Being Resort, Bodrumun ilk termal otelini açtı! 

Sianji Well-Being Resort Otel, termal turizme girdi. Bodrum'un ilk termal oteli Sianji Well-Being Resort tarafından açıldı...



Kadıkalesi Gümüşlük mevkiinde hizmet veren Sianji Well-Being Resort Otel, termal turizme girdi. Sianji Hotel böylece Bodrum'un ilk termal oteli oldu. Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, Recai Çakır önderliğinde yönetilen otelin açılışına, Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Türk Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Derneği ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbı Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle ile Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen'in de aralarında yer aldığı sanat, cemiyet, turizm ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı. 

Termal turizmin alternatif turizm açısından ilçeye oldukça katkı sağlayacağını belirten Çakır, Bodrum'u Türkiye'deki en iyi kalsiyum, magnezyum ve mineral oranına sahip ve tedavi çeşitliliği en zengin termal suyla buluşturduklarını ifade etti. Turizmin 12 aya yayılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Çakır, "Bodrum'da temel kaynak olduğu jeofizikçiler tarafından tespit edilmişti. Ancak bunu turizme entegre eden bir proje daha önce yapılmadı. Otelimize 648 metre derinlikten çıkan suyu 550 metre hat döşeyerek, bu doğal kaynağı Bodrum'da turistik açıdan kullılabilir hale getiren ilk biz olduk" dedi.

 


Geri Dön