19 / 04 / 2024

Sibel Tüzün, Londra'ya yerleşti!

Sibel Tüzün, Londra'ya yerleşti!

2006 yılında 'Süperstar' şarkısıyla Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden şarkıcı Sibel Tüzün, Londra'ya yerleşmeye karar verdi. 



Ankara Antlaşması ile İngiltere’de yaşamayı tercih eden ünlü sanatçı Sibel Tüzün, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla artık Londra’da yaşayacağını açıkladı.

LONDRA'LI OLDUM 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Tüzün, muhabirlere yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Ben de Ağustos 2020 tarihinde  Ankara  Antlaşması ile İngiltere'ye geldim ve çocuklarımla birlikte Londra'lı oldum.Banka, ev, okul,şirket işleri tamamlayınca sosyalleşmeye anca fırsat bulabildim."

ANKARA ANTLAŞMASI NEDİR? 

Ankara Antlaşması (European Community Association Agreement - ECAA ), 1963'te Almanya, Fransa ve Benelüks ülkeleri ile Türkiye arasında Ankara'da imzalandı. Bu antlaşmaya göre hayata geçirilen Ankara Anlaşması (ECAA) Vizesi, Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşması bulunan ülkelerin vatandaşlarına İngiltere Birleşik Krallığı’nda kendi işini kurma ve İngiltere’de yerleşik yaşama imkanı sunan vize tipidir. Ankara Antlaşması İngiltere vizesi başvurusu yapan kişilerin İngiltere’de iş yeri açma, işçi çalıştırma zorunluluğu bulunmuyor. Kişi eğitimini aldığı ya da meslek edindiği iş ile ilgili alanda çalışabiliyor.


Geri Dön