16 / 04 / 2024

Siemens Dünya Çevre Günü mesajı yayınladı!

Siemens Dünya Çevre Günü mesajı yayınladı!

Siemens Ev Aletleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, küresel ısınmanın etkilerinin azalması için üretim ve tüketimde uyulması gerekli en önemli ilkelerin başında enerji verimliliğinin geldiği mesajını verdi.



Global olarak çevre alanındaki çalışmalarını 1975’ten beri toplam kalite altında, üç aşamada kapsamlı bir şekilde hayata geçiren Siemens, ilk aşamada ürünlerini geri dönüşümlü olarak tasarladı, ikinci aşamada kullanılan kaynakların en aza indirilmesini sağladı, üçüncü aşamada ise üretilen cihazların su ve elektrik verimliliğini en üst seviyeye çıkardı.


 


”Ne kadar ihtiyaç o kadar tüketim” fikrinden yola çıkan ecoPlus felsefesiyle enerji tasarrufu konusunda örnek olabilecek çevre dostu ürünler geliştiren Siemens Ev Aletleri, sürdürülebilir bir teknoloji ve dünyanın geleceğini tehdit eden küresel ısınmanın etkilerinin azalması için üretim ve tüketimde uyulması gerekli en önemli ilkelerin başında enerji verimliliğinin geldiği mesajını verdi. Karbondioksit salımıyla küresel ısınmaya yol açan faktörlerin başında enerji tüketimi geliyor. O nedenle enerji verimliliği doğanın sürdürülebilirliği ve dünyanın geleceği için yaşamsal bir önem taşıyor.


 


Toplumda çevre koruma bilincinin gelişmesine katkıda bulunmayı da hedefleyen Siemens Ev Aletleri, doğal kaynakların korunmasına ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak için sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor. WWF- Türkiye ile işbirliği içinde geliştirilen ve 2008 yılında Eğirdir Gölü’nün geleceği için hayata geçirilen Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat projesi bunlardan biri.


 


Siemens’in ecoPlus felsefesi ile enerji verimliliği sağlıyor


Siemens Ev Aletleri’nin ecoPlus yaklaşımı ile geliştirdiği ve daha fazla enerji tasarrufu sağlayan ürün ve çözümleri, ev aletlerinin doğal kaynakların korunmasında üstlenebileceği rol için güzel birer örnek sunuyor. Siemens ecoPlus yaklaşımı ile soğutma, yıkama, durulama ve pişirme alanlarının tümünde tüketim değerlerini mümkün olan en az seviyeye çekiyor. Yenilikçi ürünlerle su tüketiminde elde edilen tasarruf oranı bulaşık makinelerinde yüzde 60’a,elektrik tüketiminde yüzde 50’ye çamaşır makinelerinde suda yüzde 31’e, elektrikte yüzde 63’e,buzdolaplarında yüzde 79’a, fırınlarda yüzde 43’e varıyor.


 


Siemens, enerji  ve su verimliliği konusunda farkındalık yaratmak ve evlerde daha çok  enerji verimli ürünlerin yer almasını sağlamak amacıyla etkin çalışmalar yürütüyor. Enerji verimli ürünler Siemens’in tüm ürün gamına yayılıyor. Siemens, patentli bir buluş ve dünyada bir ilk olan Zeolit kurutma teknolojili, sadece 7 lt su kullanarak, A+++ enerji sınıfından yüzde 10 daha fazla tasarruf sağlayan jetMaticEco bulaşık makineleri su tüketimini yılda 7.062 litre kadar azaltıyor. A+++ enerji sınıfıyla doğal kaynakların etkin kullanımı konusunda örnek bir performans sergileyen i-Dos akıllı dozaj sistemine sahip Siemens İQ 800 serisi çamaşır makineleri Siemens’in, su ve enerji verimliliğinde en yüksek değerlere ulaşmasını sağlıyor.


Siemens Eğirdir Gölü’ne hayat veriyor


Siemens Ev Aletleri en üst düzeyde enerji ve su tasarrufu sunan ürünlerinin yanı sıra, doğal kaynakların korunmasını sağlamak için gerçekleştirdiği projelerle de sürdürülebilirliğe hizmet ediyor. 2008 yılında WWF-Türkiye işbirliği ile Eğirdir Gölü’nün geleceği için Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat projesini hayata geçiren Siemens Ev Aletleri, proje ile Türkiye’nin en önemli su kaynaklarından biri ve bölge halkının geçim kaynağı olan, binlerce canlıya ev sahipliği yapan gölün korunmasını, gelecek nesillere en canlı haliyle bırakılmasını amaçlıyor.



Geri Dön