19 / 04 / 2024

Sıfır evde faiz fırsatı!

Sıfır evde faiz fırsatı!

Bankaların konut kredisi faiz oranları her geçen gün düşüyor. Hal böyle olunca ev almak isteyenler sıfır konuta koştu...



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın müjdelediği Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank yeni yıl itibariyle sıfır konutlar için faiz oranlarını yüzde 79'a düşürdü. 

Talep arttı

Kampanyanın başlamasıyla vatandaşlar sıfır konut kredisine akın etti. Bankalar konut üreticisi müteahhit veya yüklenici firma tarafından ilk kez satışa konu edilen sıfır konutlardan satın alacak müşterilerine aylık 0.79 faiz oranıyla konut kredisi sunuyor.

15 yıla denk vade süresi

Kamu bankaları 1 milyon TL’ye kadar yüzde 0,79 faiz oranı ile üzerinde olan tutarlardaki talepler için ise aylık yüzde 0,99 faiz oranları ile kredi kullandırıyor. Aynı zamanda azami olarak 15 yıla denk vade süresi uygulanıyor.

Projede yüzde 75 şartı

Sıfır konut projelerine kredi çıkabilmesi için projenin yüzde 75’inin tamamlanmış olması gerekiyor. Tamamlanan projelerin satışında da kullanılan kredi konut değerinin en fazla yüzde 80’ine kadar verebiliyor.

Nasıl hesaplanıyor?

Sıfır konut için 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vadede aylık ödemeleri 2.099 TL oluyor. Vade sonunda bankaya yapılan toplam geri ödeme ise 125.940 TL’ ye karşılık geliyor.

Konut kredisi faizleri yüzde 0.79’un altına inecek!

Yüzde 0.79 faiz oranlı konut kredisi hangi bankada? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön