28 / 03 / 2024

Sıfır faizle konut satışı mümkün mü?

Sıfır faizle konut satışı mümkün mü?

Gayrimenkul sektöründe yaşanan rekabet, firmaları 0 faiz reklamlarıyla konut satmaya yöneltirken Barış İnşaat’ın sahibi Mehmet Akyüz, 0 faizin vatandaşı kandırmaya yönelik bir pazarlama yöntemi olduğunu belirtti.



 

Konut sektöründe yaşanan rekabet, firmaları sıfır faiz reklamlarıyla konut satmaya yöneltirken Barış İnşaat’ın sahibi Mehmet Akyüz, sıfır faizin vatandaşı kandırmaya yönelik bir pazarlama yöntemi olduğunu belirtti.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, gerçekte 650-750 bin TL olan konutların fiyatının 1 milyon TL'ye yükseltilip sıfır faiz denilerek satılmaya çalışıldığını dile getiren Akyüz, “Faizler düşmeyince firmalar senetle konut satmaya başladı. Sıfır faizle 60 ay vadeli konut satılıyor. İnşaat maliyetinin yüzde 60'lara varan oranlarda arttığı bir dönemde sıfır faiz mümkün değil. Faiz farkı fiyata bindiriliyor sonra da sıfır faiz denip vatandaş kandırılıyor” diye konuştu.

Sıfır faizle konut satışı mümkün mü?

BELİRSİZLİK BİTTİ

Akyüz, gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında konut sektöründe yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi. Son 18 ayda demirin yüzde 145, genel inşaat maliyetinin yüzde 55-60 arttığını dile getiren Akyüz, faizlerin yüksek olması sebebiyle talebin düşük kaldığını, bu nedenle de maliyetlerin fiyatlara yansıtılamadığını belirtti. Akyüz konut fiyatlarına 2018'de zammın kaçınılmaz olduğunu, alımların fırsat olacağını söyledi. Akyüz, erken seçimin 24 Haziran'a çekilmesinin çok isabetli olduğunu, bu sayede belirsizliğin azaldığını da sözlerine ekledi.


Geri Dön